EKSPLOZIJE UZDRMALE METROPOLU

Opsadno stanje u Zagrebu prije točno godinu dana

09.01.2014 u 09:20

  • +8

Eksplozija na pruzi u Podsusedu

Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL

Bionic
Reading

Stanovnike zapadnog dijela Zagreba prije godinu dana probudila je snažna eksplozija. Još jedna detonacija dogodila se u Gajnicama u razmaku od samo dva dana. Za oba slučaja optužen je Vojislav Blažević, koji je u srpnju pušten iz istražnog zatvora. Sudski postupak je u tijeku, a novo ročište, kako doznajemo sazvano je krajem ovog mjeseca

Nesvakidašnja buka i podrhtavanje tla probudilo je stanovnike Podsuseda prije točno godinu dana. Teretni vlak koji je prevozio crjepove u blizini željezničke postaje naletio je tog kobnog jutra na eksplozivnu napravu.

Za dva dana nova detonacija, ovaj put na autobusnoj stanici u Gajnicama. Građani su se opet probudili u strahu, pa stanovnicima tog dijela grada nije bilo nimalo svejedno.


Ubrzo su se pojavile spekulacije o terorističkom napadu, no policija i stručnjaci su to odmah odbacili. Među prvima ministar Ranko Ostojić te načelnik Policijske uprave zagrebačke Goran Burušić.

'U ovom slučaju smatramo da se ne radi o terorizmu'. Zbog eksplozija u Podsusedu i Gajnicama vladao je potpuni kolaps, a Aleja Bologne je zbog policijskog očevida bila zatvorena za promet. Život se vratio u normalu nakon što je uhićen Vojislav Blažević, koji je i ozlijeđen na autobusnoj stanici, navodno prilikom postavljanja eksploziva.

Njegovi odvjetnici kažu: našao se u krivo vrijeme na krivom mjestu. Je li kriv ili ne, reći će Sud. Presuda još nije ni blizu, postupak je u tijeku, ispituju se svjedoci. Blažević se trenutno brani sa slobode, iz istražnog zatvora izašao je u srpnju prošle godine. Novo ročište, kako doznajemo, sazvano je krajem ovog mjeseca.