SATNIK MARKO PAVKOVIĆ

Oprostio vozačici zbog koje je izgubio noge

24.03.2010 u 22:09

Bionic
Reading

Satnik Marko Pavković koji je nekoliko sati nakon povratka iz vojne misije u Afganistanu izgubio obje noge u prometnoj nesreći, oporavlja se u bolnici. Pun je života te kaže da oprašta profesorici Bernardini Petrović koja je pod utjecajem alkohola skrivila nesreću

'Dobro sam, sretan sam što nisam nepokretan, što neću nikomu pasti na teret' – rekao je satnik Marko Pavković iz Karlovca kojemu su prije samo osam dana amputirane obje potkoljenice.

Naime, Pavković je odmah nakon povratka iz vojne misije u Afganistanu na Aveniji V. Holjevca u Zagrebu preživio tešku prometnu nesreću. Dok je mijenjao gumu na svom automobilu, na njega je naletjela pijana 45-godišnja profesorica Bernardina Petrović koja je kasnije preko svoga supruga Pavkoviću poručila da će mu biti na pomoći do kraja života.

Njezin suprug je rekao da, iako je pogriješila, Bernardina Petrović proživljava teške trenutke te se nastoji nositi sa situacijom najbolje što zna.

Pavković je prepričao samu nesreći: 'Začuo sam udarac i vidio kako se lim drugog automobila gužva na mojim nogama dok mi je tijelo presijecala neopisiva bol, vrućina i trnci, a netom prije no što sam izgubio svijest, ugledao sam i obrise vozača u automobilu koji me gnječio.'

'Otvorio sam oči u bolničkom krevetu, svjestan da od nogu nema ništa, pa sam oprezno počeo pomicati ruke i tijelo da otkrijem jesam li nepokretan', ispričao je Pavković i dodao da je u tom trenutku samo molio Boga da si sam može prinijeti žlicu juhe ustima.

'Još u ratu odlučio sam da ću si skratiti muke ako ostanem paraliziran, tako da me amputirane potkoljenice nimalo ne uzrujavaju', objasnio je veselo Pavković.

Iako su mu prijatelji rekli da je vozačica koja je skrivila nesreću bila pijana, on joj ništa ne zamjera jer, kaže, tko zna s kakvim se problemima sada suočava, što proživljava.

'Sigurno joj nije lako! Ja sam njoj u svom srcu sve oprostio, nije ona to namjerno učinila, a čuo sam i da me pokušala posjetiti u bolnici, no da je nisu pustili k meni, pa joj se ovim putem ispričavam jer nisam ni znao da je tu', rekao je satnik Pavković i profesorici Bernardini Petrović poručio da bi je volio vidjeti i upoznati.