reakcije na izjave na odboru

Oporba: Maske su pale, vrijeme je za istinu o dugovima u zdravstvu

  • Autor: M. Šu./Hina
  • Zadnja izmjena 16.04.2021 13:10
  • Objavljeno 16.04.2021 u 12:59
Andreja Marić

Andreja Marić

Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek/PIXSELL

Saborska oporba komentirala je u petak istupe ministra zdravstva Vilija Beroša i ministra financija Zdravka Marića na saborskom Odboru za zdravstvo o dugovima u zdravstvu riječima „maske su pale” i „vrijeme je da se počne govoriti istina o dugovima”.

"Vidimo da su maske pale, prebacuje se odgovornost s jednog ministra na drugog, a na kraju najveća je odgovornost na premijeru Andreju Plenkoviću”, izjavila je Andreja Marić (SDP) u Saboru. Prepričavajući sjednicu Odbora kojoj je u četvrtak prisustvovala, Marić je ustvrdila kako je Beroš rekao da je argumentirano odgovorio na sve što je Marić tražio od njega.

Također je izjavio kako je dao niz prijedloga premijeru za rješavanje problema u zdravstvu, no Plenković oklijeva zbog lokalnih izbora, rekla je Marić. Konačno su ministri iznijeli ono što mi stalno govorimo - da postoje problemi koji se ne rješavaju, pa je krajnje vrijeme da se prime posla, ustvrdila je Marić.

Stephen Nikola Bartulica (DP) smatra da je Marić s pravom bio kritičan prema načinu upravljanja sredstvima u zdravstvu.

Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek

„Radi se o gubicima u milijardama, moramo ljudima početi govoriti istinu - sve košta i nema racionalizacije troškova bez ozbiljnih reformi”, kaže Bartulica.

Hrelja: Marić bio iznimno iskren o rashodima u zdravstvu

Veliko je pitanje jesu li sustav u stanju mijenjati ljudi koji su imali priliku, a dosad nisu učinili ništa. Sve što je rečeno bilo je uživo i može se provjeriti, dodao je.

"Marić je bio iznimno iskren i otvoren, iz toga zaključujem kako je to zadnji put da tolerira nekonkrolirane rashode u zdravstvu”, rekao je Silvano Hrelja (HSU). S obzirom na rastuće troškove u zdravstvu izgleda da je svima dogorijelo do nokta, ustvrdio je. Izjavu ministra zdravstva Vilija Beroša o navodnom Plenkovićevom blokiranju reforme zdravstva zbog lokalnih izbora Hrelja nije čuo jer je u jednom trenutku išao izmjeriti šećer.

Komentirajući sjednicu Odbora za zdravstvo Zvonimir Troskot (Most) ustvrdio je kako je očito da Vlada više nema stvari pod kontrolom, a troškovi u zdravstvu se gomilaju.

Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek

Nikola Grmoja (Most) ocijenio je kako će Plenković napraviti sve da ostane na vlasti, dok je Beroš očito nezadovoljan time što je bio najpopularniji ministar u Vladi, a sada je postao jedan od najomraženijih.

Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!