RAZBOJNIŠTVO

Opljačkani talijanski konzul i dogradonačelnica Opatije

23.07.2011 u 13:05

Bionic
Reading

Dogradonačelnica Opatije Marina Gašparić i generalni konzul Republike Italije u Rijeci Renato Cianfarani napadnuti su i opljačkani u opatijskom parku Angiolina

Razbojništvo se dogodilo u prvom satu četvrtka, 21. srpnja, kada su Gašparić i Cianfarani krenuli iz hotela Kvarner prema molu. U srijedu su prisustvovali Svečanoj sjednici Grada Opatije u Kristalnoj dvorani hotela Kvarner, gdje su se i zadržali na upriličenom domjenku. No svečanost i druženje im je neugodno završilo kada su oko ponoći krenuli kućama.

Nepoznati razbojnici zaskočili su ih na putu kroz park i ukrali im manji novčani iznos. Glasnogovornica Policijske uprave primorsko-goranske Ankica Kolić kaže da se intenzivno traga za počiniteljima ovog kaznenog djela razbojništva.

Oboje su pretrpjeli lakše tjelesne ozljede, odnosno šok prilikom napada.

Gradonačelnik Opatije Ivo Dujmić izrazio je žaljenje zbog nemilog događaja, no drži da se ovakav izdvojeni incident mogao dogoditi bilo kome, bilo gdje, a za grad čiji je čelnik kaže da je siguran. 'Predradnjama smo učinili sve da se svaki gost i građanin ovdje osjeća sigurno', ističe Dujmić.