selska-baštijanova

[FOTO/VIDEO] Opet puknula cijev u Zagrebu: Poplavljeni dom i škola na Trešnjevci, stigao i Tomašević, ravnatelj škole: Situacija je prilično strašna i kaotična

28.09.2021 u 06:45

Bionic
Reading

Na raskrižju Selske i Baštijanove rano jutros došlo je do novog puknuća vodovodne cijevi i izlijevanja veće količine vode po okolnim ulicama i objektima

Dana 28. rujna 2021. oko 4,47 sati u Zagrebu, na raskrižju Selske i Baštijanove, došlo je do puknuća vodovodne cijevi i izlijevanja veće količine vode po okolnim ulicama i objektima, priopćila je policija.

  • +22
Puknuće cijevi u Baštijanovoj Izvor: Pixsell / Autor: Luka Stanzl/PIXSELL

Javljeno je da je voda prodrla u objekte u gotovo svim ulicama između Krapinske i Ozaljske. Kako doznaje N1, poplavljen su i dom i škola na Selskoj. Poplavljena je i kuhinja u domu te će Grad učenicima dostaviti sendviče za doručak.

Na mjestu događaja su vatrogasci JVP-a Zagreb i pripadnici dobrovoljnih vatrogasnih društava, prenosi HRT.

'Bilo je osam intervencija ispumpavanja vode iz podruma, okna dizala i nekoliko stambenih objekata. Najveća količina vode bila je u školi na Selskoj, s obzirom na to da je samo puknuće bilo ispred te škole', rekao je Siniša Jembrih, zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Grada Zagreba.

Na mjesto događaja stigao je i zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević, kazavši kako se kao i preko vikenda i ovaj put radi o magistralnom cjevovodu te da je očito da je ovo domino efekt od nedjelje.

'Šteta koja je nastala na ovom dijelu veća je nego ona prije dva dana. Vjerujem da će se onaj južni dio sutra navečer pustiti u promet, a ovaj sjeverni do kraja tjedna', kazao je Tomašević za N1.

  • +24
Tomašević na Trešnjevci Izvor: Pixsell / Autor: Luka Stanzl/PIXSELL

Za sada nema ozlijeđenih osoba, materijalna šteta je neutvrđena, obustavljen je promet u zoni događaja i sve nadležne službe postupaju.

Iz Zagrebačkog holdinga su javili da su sve dežurne ekipe s ostalim službama na terenu kako bi sanirale puknuće. Za vrijeme trajanja radova pojedini potrošači mogu biti bez pitke vode, a na terenu su pripravne autocisterne s vodom, kažu iz ZG holdinga.

Puknula cijev kod Baštijanove Izvor: Pixsell / Autor: Luka Stanzl/Pixsell

ZET javlja da zbog sanacije puknuća magistralnog cjevovoda na Selskoj te puknuća cjevovoda u Baštijanovoj autobusi na liniji 109 (Črnomerec - Dugave) prometuju izmijenjenom trasom. Od Selske ceste autobusi voze Zagorskom, Tomislavovom, Golikovom, Zagrebačkom avenijom i Selskom do odredišta. U povratku autobusi voze istom, izmijenjenom trasom.

Šef Vodoopskrbe: Možda smo bili zločesti pa nas Bog kažnjava

Marin Galijot, direktor zagrebačke Vodoopskrbe, u razgovoru za Radio Sljeme ispričao se građanima što su ih ponovno jutros dočekale prometne gužve i zatvorene ceste.

Otkrio je da trenutno svi stanovnici okolnih zgrada imaju vode.

'Došlo je do puknuća iste cijevi koja je pukla u nedjelju i koju smo tada popravljali. Ti magistralni cjevovodi nisu predviđeni za otvaranje i zatvaranje i u pravilu kad se radi na njima, dođe do takvih situacija', rekao je Galijot.

Radovi će trajati nekoliko dana.

'U noći na četvrtak trebao se otvoriti dio Selske između Zagrebačke i Ozaljske, a dio kod Baštijanove u petak navečer ako nešto opet ne pukne', poručio je Galijot, dodavši: 'Kako nam dragi Bog da, možda smo bili zločesti pa nas kažnjava.'

Ravnatelj poplavljene škole: Situacija je prilično strašna i kaotična

Ravnatelj poplavljene privatne gimnazije na Selskoj cesti u Zagrebu Mladen Nikolašević kaže da je situacija prilično strašna. 'Moram zahvaliti svima koji nam zdušno pomažu. Kaotično je, ali polako ulazimo u rutinu da organiziramo nastavu i vjerojatno ćemo narednih dana biti na online nastavi', rekao je.

Učenicima su poručili da ne dolaze u školu i da čekaju daljnje upute o organizaciji nastave, prenosi N1.

  • +14
Poplava na Trešnjevci Izvor: Cropix / Autor: Damjan Tadic / CROPIX

Podsjetimo, vodovodni cjevovod puknuo je na Trešnjevci i proteklog vikenda, u nedjelju nešto prije 6 sati. Velika količina vode izlila se po objektima, podrumima i suterenima u Selskoj i okolnim ulicama te se voda slijevala u bujicama.