dalmatinski provalnik

Operirao po kućama, vikendicama, crkvama; krao od maslinova ulja do crkvenog invenatara; šteta 250 tisuća kuna

23.10.2020 u 11:39

Bionic
Reading

Splitski policajci uhitili su 25-godišnjaka osumnjičenog da je nizom provala u kuće, vikendice, župne urede, crkve, lokale, trgovine, ali i radne strojeve od Šibenika do Trogira vlasnike oštetio za čak 250 tisuća kuna

U policiji kažu kako su kriminalističkim istraživanjem otkrili da je 25-godišnjak od 10. svibnja do 11. listopada na području Kaštela, Trogira, Omiša i Šibenika počinio čak 26 kaznenih djela, zbog čega je prijavljen državnom odvjetništvu.

Provaljujući u kuće, vikendice, župne urede, crkve, ugostiteljske objekte, trgovine i radne strojeve krao je gorivo, razni alat, akumulatore, cigarete, alkoholna pića te novac.

Na meti su mu bili i maslinovo ulje, prijenosna računala, lovačka i ronilačka oprema, satovi, priključci za radne strojeve, ali i crkvena oprema te milodari.

"Procijenjena materijalna šteta tim kaznenim djelima je preko 250 tisuća kuna", kažu u policiji. Terete ga i za krivotvorenje isprava jer je na svoje vozilo postavio ne pripadajuće registracijske oznake, a sumnjaju u da je "svojim ponašanjem ostvario obilježja kaznenih djela prijetnje i nasilja u obitelji".