kod pritvorskog nadzornika

Istražni zatvor policajcu zbog odavanja službene tajne i prodaje oružja

23.10.2020 u 11:18

Bionic
Reading

Sudac istrage osječkog Županijskog suda odredio je jednomjesečni istražni zatvor 38-godišnjem policajcu, kojeg tužiteljstvo sumnjiči za odavanje službene tajne te posjedovanje i prodaju vatrenog oružja.

Sa suda su u petak priopćili da je sudac istrage nakon provedenog ročišta utvrdio kako je iz kaznenih prijava utvrđena bojazan da bi osumnjičeni na slobodi mogao utjecati na svjedoke, odnosno kupce oružja, te ponoviti kazneno djelo.

Zbog toga mu je određen jednomjesečni istražni zatvor.

Ravnateljstvo policije u četvrtak je izvijestilo kako je kriminalističkim istraživanjem potvrđena sumnja da je osumnjičeni lani krajem listopada 48-godišnjaku neovlašteno predao podatke iz službenih predmeta, koji su mu kao osječko-baranjskom policajcu bili dostupni.

Riječ je o podatcima koji su po zakonskim propisima klasificirani kao službena tajna.

Osumnjičen je i da je na svojoj adresi neovlašteno posjedovao dijelove vatrenog oružja te veću količinu streljiva, čije je posjedovanje zabranjeno, kao i vatreno oružje s optikom.

Tužiteljstvo ga tereti da je krajem travnja 2019. neovlašteno za najmanje 200 eura prodao barem jedan prigušivač 69-godišnjaku u Osijeku.

Sumnjiči ga i da je četiri mjeseca kasnije u Satnici Đakovačkoj neovlašteno prodao kratko vatreno oružje 48-godišnjaku s tog područja, za iznos od najmanje tri tisuće kuna.

Istragom je utvrđeno i da je u Levanjskoj Varoši za najmanje 300 kuna neovlašteno posredovao u kupoprodaji poluautomatskog oružja između 24-godišnjaka i 42-godišnjaka, kojemu je omogućio neovlašteno posjedovanje vatrenog oružja.

Pretragom doma i drugih prostorija osumnjičenog pronađeno je i oduzeto mu oko 130 komada streljiva različitih kalibara, dva spremnika za dvije vrste automatskog oružja te jedno vatreno oružje s optikom.

Po dovršetku kriminalističkog istraživanja osumnjičeni policajac predan je pritvorskom nadzorniku te kazneno prijavljen osječkom Općinskom državnom odvjetništvu.