PODRŽALI GA BRANITELJI

Opara poziva Splićane: 'Ne okupljajte se, svijeće upalite na prozorima'

16.11.2020 u 12:23

Bionic
Reading

Splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara pozvao je sugrađane da na Dan sjećanja na žrtve Vukovara i Škabrnje ove godine izbjegnu tradicionalno okupljanje i paljenje svijeća u Vukovarskoj ulici, a njegovom pozivu priključila se i Koordinacija braniteljskih udruga grada Splita

'Poštujući epidemiološke mjere, Grad Split i Koordinacija braniteljskih udruga Grada Splita pozivaju građane da u spomen i sjećanje na žrtvu Vukovara i Škabrnje, u utorak 17. studenog uoči Dana sjećanja, svoje svijeće upale na balkonima i prozorima, umjesto tradicionalnog okupljanja i zajedničkog paljenja svijeća u Vukovarskoj ulici, stoji u obavijesti iz gradske uprave.

'Važno je odati pijetet žrtvama na dostojanstven način, pridržavajući se epidemiološkog okvira, ne izlažući pod svaku cijenu sebe i druge opasnosti', dodaje se.

Kako je na snazi mjera Nacionalnog stožera o zabrani održavanja javnih događanja i okupljanja na kojima je više od 50 osoba na jednom mjestu, predstavnici Grada Splita i Splitsko-dalmatinske županije, gradski vijećnici te po jedan predstavnik splitskih braniteljskih udruga sutra će u 18 sati upaliti svijeće ispred spomenika 'I u mom gradu Vukovar svijetli', upravo na početku Vukovarske ulice.

Gradska uprava pozvala je 'i ostale organizatore javnih događaja' da se pridržavaju odluka i mjera Nacionalnog stožera te ne ugrožavaju zdravlje najslabijih.