N/A

Ombolo s kiselim kupusom

05.02.2010 u 11:18

Bionic
Reading

Izvrsno jelo za zimske dane. Garantirano će vas zagrijati.

SASTOJCI:

1kg kiselog kupusa, naribanog
2 glavice luka, nasjeckane
gušćja ili svinjska mast
dvije žličice mljevene paprike
400 g milerama
2 žličice brašna
1 kg svinjskog karea, lagano prosušenog
ekstra djevičansko maslinovo ulje
500 ml bijelog suhog vina

PRIPREMA:

Pirjajte luk na masti ili ulju dok se ne zažuti i omekša. Dodajte papriku i kiseli kupus, podlijte s 300 ml vina, poklopite i pirjajte oko sat vremena, povremeno miješajući, dok kupus ne omekša.
Zagrijte pećnicu na 200°C.
Narežite meso na veće kocke i popržite ih na maslinovu ulju dok ne dobiju zlatnu boju. Zagrijte mileram izmiješan s brašnom. Pomiješajte meso s kupusom i sve prebacite u plitku vatrostalnu posudu i prelijte s vrhnjem. Stavite u pećnicu i zapecite dok ne dobije lijepu zlatnu boju, oko 20 minuta.