istraživanje

Oko 27 posto Austrijanaca želi u Hrvatsku čim se stiša epidemija

20.04.2020 u 09:43

Bionic
Reading

Istraživanje zagrebačkog ureda međunarodne kuće BlueRock i agencije za istraživanje tržišta Improve, koje je provedeno između 6. i 9 travnja, pokazalo je da od ljetovanja u Hrvatskoj nisu odustali ni Austrijanci, koji su značajno tržište, piše u ponedjeljak Jutarnji list

Kako su pokazali rezultati tog istraživanja, 66 posto Austrijanaca i dalje želi dio godišnjeg odmora provesti izvan zemlje, a 47 posto ispitanih odgovorilo je da će, popravi li se situacija s koronom, sigurno ići na odmor, navodi dnevnik.

Zasad od odmora nije odustala gotovo polovica ispitanih Austrijanaca, a samo 13 posto reklo je da su za ovu sezonu prekrižili ljetno putovanje.

Doduše, prilično je velik broj neodlučnih Austrijanaca, njih 40 posto, no postoji šansa da se i dio te populacije predomisli s obzirom na to da ih je 42 posto reklo da će odluku o odmoru donijeti u sljedeća dva mjeseca, a 40 posto će za odluku trebati i više od tog vremena.

Ono što naš turizam treba veseliti jest činjenica da je Hrvatska prema tom istraživanju apsolutna hit-destinacija za Austrijance - od ukupnog broja ispitanih, njih 27 posto između sedam destinacija, Hrvatske, Grčke, Italije, Španjolske, Francuske, Turske i Crne Gore, izabralo je baš našu zemlju.

Potom je istraživanje pokazalo da dobar dio njih u ovom trenutku već ima rezervaciju na Jadranu.

'Istraživanje pokazuje da nije sve tako crno i da postoje scenariji prema kojima bi Hrvatska i ove godine imala sezonu, no kako će ona biti lošija od planova napravljenih prije pojave virusa, nužno je pripremiti se za brzu prilagodbu u uvjetima velike neizvjesnosti', zaključuje se u istraživanju, donosi Jutarnji list.