banja

Oko 2000 vinkovačkih maturanata okupilo se na tajnoj norijadi na jezeru, policija ih spašavala od utapanja

24.05.2020 u 16:16

Bionic
Reading

Na tajnoj norijadi na jezeru Banja u Vinkovcima okupilo se 2000 maturanata, a tijekom noći njih desetak od sigurnog utapanja spasili su policajci, javlja Osijek News

Noćas je u tajnosti na jezeru Banja u Vinkovcima održana norijada vinkovačkih maturanata, objavilo je Športsko ribolovno društvo Banja, a prenosi Osijek News.

'Gotovo dvije tisuće mladih okupilo se na neosvijetljenom i za mnoge nepoznatom prostoru, uz dva jezera i kanal Nevkoš. Spontanoj, nenajavljenoj i neprijavljenoj norijadi morali su se pridružiti i predstavnici MUP-a Vukovarsko-srijemske županije koji su uključili svoje temeljne, krim i interventne snage', javlja na Facebooku ŠRD Banja.

Policajci su iz jezera tijekom noći izvukli i spasili od sigurnog utapanja najmanje desetak alkoholiziranih djevojka i mladića. Broj bi bio i veći da policajci nisu neprestano bili uz mlade i pijane i pazili na njih i upozoravali ih na opasnosti, piše Osijek News.

Zahvaljujući djelovanju policije ovo veliko, neorganizirano okupljanje je prošlo bez velike tragedije te se jutros nije pričalo o mladim utopljenicima, nego samo o odbačenom smeću, koje su do podneva pokupili djelatnici tvrtke 'Nevkoš'.