V.D. ŽUPANA VUJIĆ:

'Odlaskom Komadine županija nije ostala invalidna'

vidoje vujić

vidoje vujić

Izvor: Cropix / Autor: Goran Novotny

Obnašatelj dužnosti primorsko-goranskoga župana Vidoje Vujić ocijenio je na današnjoj konferenciji za novinstvo da odlaskom nekoliko visokopozicioniranih djelatnika županije na nova radna mjesta u izvršnu vlast na državnoj razini županija 'nije ostala invalidna'

Dosadašnji župan Zlatko Komadina postao je ministar, pročelnici Hrvoje Marušić i Nikola Mendrila postali su pomoćnici ministara vanjskih i europskih poslova te pomorstva, prometa i infrastrukture, a dosadašnja dožupanica Nada Turina-Đurić, pošto je postala saborska zastupnica, dala je ostavku u županiji zbog nespojivosti dužnosti.

Vidoje Vujić rekao je da će samostalno obavljati poslove koje su dosad obavljali župan i dvoje dožupana. Dodao je kako nema zakonske mogućnosti da izabire svoje zamjenike ta da će dio novih obveza prenijeti na pročelnike ili savjetnike. Preustroj izvršne vlasti u županiji treba biti dovršen do kraja tjedna.

Raspisat će se i javni natječaj za izbor obnašatelja dužnosti pročelnika za razvoj, infrastrukturu i upravljanje projektima te pročelnika za pomorstvo, promet i veze čiji su pročelnici bili Marušić i Mendrila.

Primorsko-goranska županija preselit će se tijekom siječnja u novu zgradu u Slogin kuli, ulici u središtu grada. Počet će i rasprava o županijskome prostornom planu, a prvi sastanak obnašatelja dužnosti župana s gradonačelnicima i načelnicima općina iz te županije održat će se 16. siječnja u Rijeci, najavio je Vujić.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi