vanjski članovi

Odbili stručnjake, imenovali članicu HDZ-a i HSLS-ovca u mirovini

  • Autor: I.Ba./Hina
  • Zadnja izmjena 27.01.2023 10:02
  • Objavljeno 27.01.2023 u 10:02
Ilustracija

Ilustracija

Izvor: Pixsell / Autor: Davor Puklavec/PIXSELL

Za vanjske članove saborskih odbora odbijeni su stručnjaci, umjesto kojih su imenovani članica HDZ-a i HSLS-ovca u mirovini, piše u petak Jutarnji list

Odbor za izbor, imenovanja i upravne poslove Hrvatskog sabora objavio je 28. listopada prošle godine javni poziv za izbor članova radnih tijela Sabora, među ostalim i jednog predstavnika znanstvenih i stručnih institucija u Odboru za financije i proračun te u Odboru za obitelj, mlade i sport.

Na javni poziv za izbor vanjskih članova za Odbor za financije i proračun pristigle su dvije kandidature, od kojih je jedna dugogodišnje znanstvene savjetnice s Ekonomskog instituta Zagreb dr. sc. Dubravke Jurline Alibegović, a druga Giordane Radin-Mačukat, osobne bankarice u PBZ-u, vodičke HDZ-ovke i predsjednice tamošnjeg odbora stranačke Zajednice "Katarina Zrinski". Hrvatski sabor na sjednici prije Božića jednoglasno je izabrao HDZ-ovku Giordanu Radin-Mačukat.

Slična situacija bila je i s Odborom za mlade. Na javni poziv pristigle su četiri kandidature. Javili su se, među ostalim, dr. sc. Vanja Slijepčević Saftić, ravnateljica Poliklinike za zaštitu djece i mladih, dječja neurologinja sa završenim specijalističkim studijem "Prava djece", te Marijan Kotarac, HSLS-ovac, diplomirani socijalni radnik u mirovini, koji je gotovo cijeli radni vijek proveo u Hrvatskoj pošti.

Sabor je na istoj sjednici 16. prosinca prošle godine jednoglasno odabrao Marijana Kotarca za vanjskog stručnog člana Odbora za obitelj, mlade i sport. Imenovani vanjski članovi odbora, koji će za svoj rad primati 200 eura mjesečno, na dužnost su stupili 15. siječnja, piše novinar Jutarnjeg lista Goran Penić.

Pratite nas na društvenim mrežama:

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!