PRED IZBORE BANDIĆ NAJAVIO

Od 1. veljače ZET uvodi polusatnu kartu za četiri kune

18.01.2017 u 19:34

Bionic
Reading

Od 1. veljače ZET će, uz postojeću kartu od 10 kuna i trajanja 90 minuta, uvesti i polusatnu kartu po cijeni od četiri kune, najavio je u srijedu zagrebački gradonačelnik Milan Bandić gostujući na Radio Sljemenu

Gradonačelnik Bandić kaže kako nije riječ o predizbornom potezu. Cilj je uspostaviti pravedniji sustav kako bi, oni koji se kraće voze, manje i plaćali. 'Da građani mogu izabrati. Oni, koji se kraće voze, do 30 minuta, plate četiri kune, a oni, koji se voze do 90 minuta, da plate 10 kuna. Ukoliko budemo vidjeli iz medija da to građani, u pravilu, prihvaćaju, od 1. veljače će to vrijediti. Ako ne prihvate, ostat će po starom, ali ja sam uvjeren da će prihvatiti jer to ide njima u prilog, posebno ljudima iz centra grada i onima koji dođu u Zagreb, a voze se stanicu, dvije ili tri', izjavio je Bandić za Radio Sljeme.

Oko Bandićeve najave o uvođenju polusatne karte oglasio se i glasnogovornik ZET-a Tomislav Jurić koji je istaknuo: 'ZET se intenzivno priprema za uvođenje polusatne karte, što podrazumijeva prilagodbu sustava elektroničke naplate prijevoza, infrastrukture općenito te promjene u našoj prodajnoj mreži i svakodnevnoj praksi. Prema prvim reakcijama putnika, najavljena novost je i više nego dobro prihvaćena', rekao je Jurić.