JEDAN POZNAT POLICIJI

Objavljena imena dvojice napadača u Londonu

05.06.2017 u 20:27

Bionic
Reading

Britanska policija objavila je u ponedjeljak imena dvojice od trojice napadača koji su u subotu navečer u Londonu ubili sedam i ranili desetke ljudi i potvrdila da je jedan od njih otprije poznat obavještajnim službama. Londonska policija izvijestila je da je jedan napadač bio Khuram Shazad Butt (27) koji je bio poznat policiji i unutarnjoj obavještajnoj agenciji MI5. Butt je bio britanski državljanin rođen u Pakistanu.

'No, nema obavještajnih podataka koji bi potvrdili da je napad bio planiran, pa je istraga vođena u skladu s time', kažu u londonskoj policiji.

Drugi napadač je Rachid Redouane (30) koji se koristio još jednim imenom, Rachid Elkhdar i policiji nije bio poznat. Redouane je tvrdio da je Marokanac i Libijac.

Policija i dalje radi na utvrđivanju identiteta trećeg napadača.

Sedam je osoba ubijeno, a 48 je zbrinuto u  bolnicama nakon napada u subotu kasno navečer kada su se trojica muškaraca zaletjela kombijem među pješake, a zatim u obližnjem Borough Marketu nasumice noževima napadali prolaznike i posjetitelje restorana. Nekima su prerezali grlo, a neke izboli na smrt.

Medicinski izvori rekli su u ponedjeljak da je 18 ozlijeđenih još je kritično, a drugih 18 liječi se u bolnicama.

  • +13
Očevid nakon napada u Londonu Izvor: Reuters / Autor: DYLAN MARTINEZ

Među ubijenima i ranjenima u subotnjem terorističkom napadu u Londonu ima Francuza, Nijemaca i Kanađana, objavile su vlasti tih zemalja.

Odgovornost za napad preuzela je Islamska država preko novinske agencije Amaq.