'Sve samo da se pomogne onima na prvoj crti'

Obiteljski liječnici ogorčeni, pitaju se je li ovo mobilizacija o kojoj Beroš priča: Sustav puca, a oni nam šalju kontrolore!

27.10.2020 u 21:53

Bionic
Reading

Iz Koordinacije liječnika hrvatske obiteljske medicine (KoHOM) u utorak navečer oglasili su se zbog najave kontrolora HZZO-a koji su se ovog tjedna najavili obiteljskim liječnicima diljem Hrvatske

'Diljem RH obiteljskim liječnicima ovih su se tjedana najavili kontrolori HZZO-a. Dok RH bilježi rekorde u broju zaraženih, udvostručuje se broj umrlih, bolnički kapaciteti pucaju, lijlečnici umirovljenici hrabro se odazivaju pozivu upomoć izlažući se riziku obolijevanja od teške bolesti i smrti, epidemiolozi više ne uspijevaju pratiti kontakte, studentni medicine pohrlili su upomoć, obiteljska grca sa po 100 - 150 i više kontakata dnevno, uz sve to provodeći cijepljenje nikad većeg broja pacijenata, naši hrabri HZZO kontrolori također su se izgleda odazvali ministrovom pozivu na opću mobilizaciju zdravstva!

Diljem RH obiteljskim liječnicima ovih su se tjedana najavili kontrolori HZZO-a. Dok RH bilježi rekorde u broju...

Objavljuje Kohom Koordinacija Obiteljske MedicineUtorak, 27. listopada 2020.

Spremno čekaju da im se još isti dan dostavi sva moguća dokumentacija o pacijentima na bolovanju kako bi procijenili je li ono opravdano ili nije i kako bi našli kakav zgodan razlog da kazne obiteljskog liječnika. Nekima su kontrolirali propisivanje lijekova po preporuci bolničkih doktora, nekima je li točka u šifri dijagnoze na pravom mjestu, neke provjeravali jesu li na radnom mjestu...

I sav taj težak i u ovom trenutku za hrvatsko zdravstvo presudno važan posao, radili su naravno iz daleka, iz svojih toplih ureda jer sačuvaj bože narušavati tešku epidemiološku situaciju u zemlji. #budimoodgovorni, naravno.

Aktualno stanje s korona virusom tjera nas sve u zdravstvenom sustavu na izvanredni angažman, od liječnika primarne...

Objavljuje Vili BerošUtorak, 27. listopada 2020.

Sve samo da se pomogne onima na prvoj crti!', ogorčeno su se oglasili iz Koordinacije liječnika hrvatske obiteljske medicine (KoHOM) na Facebooku.

  • +44
Testiranje na koronavirus na Zagrebačkom velesajmu Izvor: Pixsell / Autor: Matija Habljak/PIXSELL