SVEČANO U GRADU

Obilježava se Dan grada Zagreba

31.05.2016 u 12:11

Bionic
Reading

Dan je Grada Zagreba. U ponedjeljak je održan svečani koncert ispred Hrvatskog narodnog kazališta, a okupilo se nekoliko stotina građana. Prije toga, u Muzičkoj akademiji, zamjenica gradonačelnika Vesna Kusin otvorila je izložbu Borisa Bućana

U povodu Dana grada u posjetu Zagrebu je delegacija ruskog grada Sankt Peterburga. Bilo je riječi o jačanju kulturne suradnje, a kulminacija će biti 2018., kada će biti obilježeno 50 godina prijateljstva dvaju gradova.

Povodom Dana grada izaslanstvo predvođeno gradonačelnikom položit će vijence na Mirogoju kod Zida boli i glavnog križa. Nakon toga bit će održana svečana sjednica Gradske skupštine, na kojoj će biti dodijeljene Nagrade grada Zagreba.

Od 19 sati počinje misa u katedrali i tradicionalna procesija. Zbog toga od 19.45 tramvaji će oko sat vremena zaobilaziti glavni trg i voziti preko Glavnog kolodvora, a neće voziti ni autobusne linije 150 i 150a. Tijekom dana besplatan je ulaz u muzeje kojima je osnivač Grad Zagreb, organizirano je besplatno razgledavanje institucija HAZU-a, kao i besplatna vožnja turističkih autobusa ZET-a.

Za to je potrebno preuzeti ulaznice u turističkom uredu na Trgu bana Jelačića. Još danas besplatan je ulaz za novootvoreni bazenski kompleks na Sveticama.