domovinski pokret

Novoselec i Ređep kandidati za varaždinskog župana i gradonačelnika

22.03.2021 u 15:16

Bionic
Reading

U predizbornu utrku, predstavljajući se u ponedjeljak, uključili su se i predsjednik županijske podružnice Domovinskog pokreta Darko Novoselec kao kandidat za varaždinskog župana i potpredsjednik te podružnice Ronald Ređep kao kandidat za varaždinskog gradonačelnika

U nazočnosti saborskog zastupnika Davora Dretara, predsjednik saborskog Kluba zastupnika Domovinskog pokreta Stjepo Bartulica rekao je kako vjeruje da Domovinski pokret sa svojim kandidatima unosi novi vjetar u hrvatsku politiku.

„Hrvatska sudbina nije da bude na dnu Europske unije, to je prije svega zbog lošega i neodgovornog upravljanja našim resursima. Nažalost, ova županija i grad nisu iznimka”, rekao je Bartulica.

Dodao je kako u Domovinskom pokretu vjeruju da je vrijeme za promjene te je pozvao birače da izađu na izbore.

„Tradicionalno je izlaznost prilično niska na lokalnim izborima, ali nadam se da će ovaj put biti drugačije i uložit ćemo veliki napor da prenosimo svoje stavove i program za promjene”, istaknuo je Bartulica i dodao da kandidati Novoselec i Ređep nude svoje iskustvo i znanje te odlučnost da se nešto promijeni u Hrvatskoj.

Govoreći o tome što ga je potaknulo da se kandidira za župana, Novoselec je istaknuo da radnici rade za male ili minimalne plaće te da razvoja nema ili je u promilima.

„Investicije koje dižu standard, zaposlenost i zapošljavaju ljude nas zaobilaze, ne trebam reći zašto. Samo moralni i pošteni ljudi na svim mjestima mogu promijeniti ovo stanje”, rekao je Novoselec i dodao da treba pokrenuti gospodarstvo i riješiti problem deponija baliranog otpada u Varaždinu.

„Nije smeće samo od grada Varaždina. Županija se drži po strani, kao da to smeće ne zagađuje vodu koju piju svi stanovnici naše županije”, rekao je Novoselec.

Istaknuo je da su mladi koji su temelj razvoja i budućnosti društva u fokusu Domovinskog pokreta i da će to i biti.

Kandidat za gradonačelnika Ronald Ređep rekao je da će dolaskom Domovinskog pokreta na čelo Varaždina zdušno, odgovorno i temeljito nastojati ostvariti nekoliko važnih ciljeva.

„Osigurat ćemo transparentnost djelovanja i donošenja odluka gradske vlasti, donositi odluke prvenstveno na korist građanki i građana koje će se temeljiti na načelima poslovne etike. Grad Varaždin treba više i jače otvoriti za domaća i strana ulaganja, omogućiti prilike i uvjete za investiranje”, poručio je i dodao da će se zauzimati za bolju suradnju i veću potporu udrugama Domovinskog rata, posebno Udruzi žena stradalnika Domovinskog rata.

„Želimo stvoriti Hrvatsku onakvu kakvom su je zamišljali i o kakvoj su sanjali oni koji su je stvarali u ratu i branili i čuvali nakon što je stvorena”, zaključio je Ređep.