sveti ivan zelina

Novo zataškavanje u policiji: Smijenjen načelnik, ukradeni pištolji, stotine eura...

10.06.2024 u 22:07

Bionic
Reading

Načelnik policijske postaje u Svetom Ivanu Zelini, Vjekoslav Stanić, smijenjen je prije godinu dana zbog sumnje u zlouporabu položaja, a u toj je postaji i prije bilo kaznenih djela za koje nisu utvrđeni počinitelji

Ni MUP, ni Policijska uprava zagrebačka, u čijem se sastavu nalazi zelinska policija, nisu od srpnja 2023. izvijestili o razrješenju Stanića, niti o razlozima, nego je tek objavljeno da je postavljen novi načelnik. Da je stvar gurnuta pod tepih doznalo se tek po večerašnjoj objavi reporterke Nove TV Ivane Pezo Moskaljov. Ona doznaje da je protiv načelnika pokrenut discipllinski postupak zbog zlouporabe položaja u službi i izvan nje, te zbog nezakonitog korištenja službenog automobila, a sve je prijavljeno unutarnjoj kontroli te je o svemu izviješten i DORH.

No, u prilogu na Novoj TV otkriveno je i da su u zelinskoj policijskoj postaji prije dvije godine u dva navrata ukradena ukupno dva službena pištolja i jedna policijska palica. Jedan pištolj ukraden je iz nezaključanog vozila, zbog čega je policajac koji ga je ostavio bez nadzora kažnjen, a u drugom slučaju riječ je bila o provali u ormar, gdje je počinitelj uz pištolj i palicu uzeo i streljivo za pištolj. Krivac do danas nije nađen. Iz policije su odgovorili da javnost nije obaviještena jer je kriminalističko istraživanje još uvijek u tijeku. Ni tu zataškavanju u zelinskoj policiji nije kraj, jer je prije godinu dana prešućena krađa nekoliko stotina eura iz službenih prostorija, što se još uvijek istražuje.

Podsjetimo, zataškavanja je nedavno bilo i u PU primorsko-goranskoj, gdje se tek nakon što je u javnost procurila informacija da je policajac u pijanom stanju skrivio prometnu nesreću PU odlučila izvijestiti o toj nesreći u kojoj su ozlijeđene dvije osobe, a to nije prvi put da je hrvatska policija pokušala sakriti od javnosti neke informacije.