zataškavanje nesreće

Policija otkrila detalje 'afere Vrbovsko' u kojoj su uhićena tri policajca i pročelnica

17.01.2024 u 11:37

Bionic
Reading

Policija je otkrila detalje istrage u aferi Vrbovsko, odnosno službeno je objavila za što se sumnjiče tri policajca i pročelnica Jedinstvenog upravnog odjela Grada Vrbovskog

PU primorsko-goranska je informaciju objavila na svojim internetskim stranicama, ne navodeći imena osoba, no od jučer je poznato da je privedena pročelnica Jedinstvenog upravnog odjela Grada Vrbovskog Marina Tonković, a da je vezano za događaj zbog kojeg se sumnjiči nju i trojicu policajaca, riječ o gradonačelniku Vrbovskog Draženu Muftiću. Priopćenje policije donosimo u nastavku.

'Policijski službenici Službe gospodarskog kriminaliteta i korupcije Policijske uprave primorsko-goranske u koordinaciji s Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta proveli su kriminalističko istraživanje nad četvero hrvatskih državljana (35, 45, 53 i 55 godina) zbog sumnje na počinjenje kaznenih djela protiv službene dužnosti. Riječ je o trojici policijskih službenika te zaposlenici jedne od jedinica lokalne uprave i samouprave s područja Gorskog kotara.

Policijski službenici osnovano se sumnjiče da su namjerno prikrili podatak da je dužnosnik jedinice lokalne uprave i samouprave skrivio prometnu nesreću 19. rujna 2019. godine, upravljajući službenim vozilom pod utjecajem alkohola. Time su dužnosniku omogućili izbjegavanje prekršajne odgovornosti, a za navedeno su sankcionirali spomenutu zaposlenicu, iako nije sudjelovala u prometnoj nesreći. Isto tako, sumnjiče se i da su u službenu dokumentaciju unijeli neistinite podatke o ovoj prometnoj nesreći.

  • +8
Osumnjičeni iz afere Vrbovsko dovedeni na ispitivanje u USKOK Izvor: Pixsell / Autor: Goran Kovačić

U sklopu kriminalističkog istraživanja provedene su pretrage doma i drugih prostorija kojima se osumnjičenici koriste te su pri tome oduzeti predmeti koji se dovode u vezu s počinjenjem kaznenih djela. Trojica policijskih službenika sumnjiče se za počinjenje kaznenih djela zlouporabe položaja i ovlasti i krivotvorenja službene ili poslovne isprave, dok se zaposlenica sumnjiči za pomaganje u počinjenju kaznenog djela zlouporabe položaja i ovlasti. Kaznena prijava podnesena je Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, a osumnjičeni su po završetku kriminalističkog istraživanja predani pritvorskom nadzorniku.'