val zločina

Nova pucnjava u Srbiji: Ranjen 18-godišnjak u Leskovcu, u teškom je stanju

05.05.2023 u 14:37

Bionic
Reading

Osamnaestogodišnji mladić ranjen je iz zračne puške tijekom noći između četvrtka i petka u Leskovcu, a uhićen je njegov vršnjak

Prema prvim informacijama, mladić je slučajno ranjen i navodno je riječ o dvojici prijatelja, ali će okolnosti i uzroke tog incidenta utvrditi istraga, javlja B92.

U obraćanju medijima, ministrica zdravlja Danica Grujičić rekla je da je osamnaestogodišnjak pogođen u arteriju i da je zbog toga izgubio preko litre krvi. On je u stanju hemoragijskog šoka, rekla je Grujičić, dodajući da je u svim situacijama u kojima se prima velika količina krvi potreban dodatan oprez. Ustrijeljeni mladić je, kako je istaknula, 2005. godište.

Ona je tom prilikom apelirala na sve: 'Aman ljudi, sklonite to oružje.'

Kako je ranije naveo Jugpress, mladić je primljen u Klinički centar Niš, a odmah po prijemu uveden je u operacijsku salu i trenutno je hospitaliziran u Klinici za anesteziju te se prati njegov postoperativni tijek. Leskovačka policija oglasila se povodom ove pucnjave.

Kako navode, uhićen je S. I. (19) iz tog grada zbog sumnje da je izvršio teška kaznena djela protiv opće sigurnosti. 'Sumnjiči se da je sinoć u svojoj kući, u kojoj je sjedio s prijateljima, iz zračne puške ispalio dijabolu i ranio osamnaestogodišnjeg prijatelja. Osamnaestogodišnji mladić zadobio je teške tjelesne ozljede i nakon što mu je ukazana pomoć u Općoj bolnici u Leskovcu, prevezen je u Klinički centar u Nišu na daljnje liječenje', navode iz MUP-a.

Kako dodaju, osumnjičenom je, po odluci nadležnog tužilaštva, određeno zadržavanje do 48 sati i on će uz kaznenu prijavu biti predan tužilaštvu.