OTKRILA PRVE POTEZE

Nova ministrica Tramišak: Spremna sam za mandat, znam popuniti imovinsku karticu

22.07.2020 u 11:14

Bionic
Reading

Buduća ministrica regionalnog razvoja i fondova Europske unije Nataša Tramišak, kao izabrana zastupnica u Hrvatski sabor pojavila se na konstituirajućoj sjednici Sabora. Poručila je da se već 11 godina bavi fondovima Europske unije i strateškim planiranjem te strateškim razvojem, što na lokalnoj, tako i na regionalnoj razini. 'Evo sad i na nacionalnoj uskoro', rekla je Tramišak.

Istaknula je kako je Vlada Andreja Plenkovića u proteklom mandatu od 2016. godine zasigurno učinila veliki iskorak u povlačenju sredstava iz fondova Europske unije.

'Mi smo sada na 97 posto ugovorenosti sredstava. Ono što vidimo da trebamo poboljšati, to je asporpcija, znači ono samo konačno povlačenje sredstava na način da se provedu projekti, da se ubrza doznačivanje sredstava krajnjim korisnicima. To je upravo ono na čemu planiram poraditi vrlo brzo', navela je u razgovoru za N1.

'Znači, prvenstveno usvajanje nove Nacionalne razvojne strategije do 2030. godine koja je preudvjet za korištenje novog financijskog okvira Europske unije. Vidimo da je naš premijer donio uspješno za Hrvatsku 22 milijarde eura u budućoj financijskog perspektivi. Mi moramo biti pripremni, moramo pripremiti sve strateške dokumente i nacionalni plan oporavka kako bismo ta sredstva što brže mogli početi koristiti', pojasnila je Tramišak.

Kaže kako je sve spremno za novi ministarski mandat.

'Bila sam dužnosnik i ranije, do 2014. godine tako da mi je poznato kako i na koji način treba popuniti imovinsku karticu', rekla je buduća ministrica.

  • +12
Konstituirajuća sjednica Sabora Izvor: Cropix / Autor: Goran Mehkek / CROPIX