ŠTETA, ŠTETA!

NK Varaždin kroči prema - likvidaciji!

23.05.2012 u 16:50

Bionic
Reading

Prema onome što smo čuli u varaždinskoj gradskoj vijećnici koju su danas pohodili Davor Šuker, Zdravko Mamić i ostali ispred HNS-a i Dinama, uskoro slijedi i treći prijedlog za stečaj NK Varaždin, i to s likvidacijom

Mamić nakon sastanka

Okupilo se jako društvo koje se zaklelo da će pomoći NK Varaždin da se vrati na stare staze slave. Propustili su se mnogi rokovi da bi se postiglo optimalno rješenje koje bi svi željeli, a to je da je Varteks ostao u prvoj ligi i da se borio za Europu, a ne da je doživio ovo. Ono što se dogodilo ne možemo više vratiti, ali možemo i moramo napraviti nešto u zaštiti tradicije nogometa i razvoja sporta u Varaždinu jer su Varaždin i Varteks toliko dali hrvatskom nogometu i hrvatskoj državi da smo jednostavno dužni svi nešto učiniti. Na sastanku je pokazana dobra volja, a to znači da je HNS voljan naći sve moguće načine da mladost Varaždina, juniori i kadeti ostanu i dalje natjecati se u prvoj ligi. Međutim, Varteks odnosno Varaždin mora krenuti, po nama u najboljoj varijanti iz 3. HNL . To više nije na HNS-u, to je na sportašima, nogometašima, ljudima iz politike da nađu partnera kluba koji danas ima status trećeligaša na varaždinskom području i da jednom fuzijom i dogovorom krenu u 3. HNL svoj nastup, te da ih za dvije godine ponovo vidimo natrag u 1. HNL.

NK Varaždin i po treći put ide prema stečaju! To, međutim, nije odluka direktora varaždinskog prvoligaša Zlatko Ivanković, iako je klupska blagajna u debelom minusu već godinama, već rezultat dogovora na sastanku u varaždinskoj Gradskoj vijećnici gdje su bili, uz domaćina gradonačelnika Gorana Habuša i varaždinske nogometne legende, i predstavnici Hrvatskog nogometnog saveza te GNK Dinama.

'Došli smo u vrlo jakom sastavu. Ovdje su budući predsjednik Davor Šuker, glavni direktor Dinama i budući izvršni predsjednik Vrbanović, drugi ljudi iz Dinama, potpredsjednik HNS-a Markulin inače direktor u Slaven Belupu, te legende varaždinskog sporta Branko Ivanković, Zlatko Dalić, zatim sadašnji direktor NK Varaždin Zlatko Ivanković, predsjednik ŽNS Nenad Horvatić i drugi', rekao je Zdravko Mamić

Već dva puta direktor NK Varaždin podnosio je prijedlog za stečaj kluba uslijed dugova koji su se godinama gomilali, ali kada je varaždinski Trgovački sud bio već pred donošenjem odluke, taj je svoj prijedlog povlačio bojeći se zbog teških posljedica koje povlači za sobom stečajni postupak.

No, sudeći što je rečeno u varaždinskoj gradskoj vijećnici koju su danas pohodili Davor Šuker, Zdravko Mamić i ostali ispred HNS-a i Dinama, uskoro slijedi i treći prijedlog za stečaj NK Varaždin, i to s likvidacijom.

Prihvati li to sud, zaključeno je da bi se zatim išlo osnivanju novog kluba NK Varaždin ili NK Varteks koji bi se 'stopio' s nekim klubom iz treće lige, pa bi se otvorila teoretska mogućnost da Varaždin kroz dvije godine opet ima nogometnog prvoligaša.

Za razliku od starijih kolega, pred kojima je trnovit put, puno bolje bi trebali proći kadeti i juniori NK Varaždina. Naime, pred varaždinskim gradonačelnikom, Brankom Ivankovićem, Zlatkom Ivankovićem i Zlatkom Dalićem izvršni predsjednik Dinama Mamić obećao je da će se naći način da ostanu u najvišem rangu natjecanja.