MISTERIOZNA BAKTERIJA

Njemački farmer ne shvaća istragu o E.coli

06.06.2011 u 14:51

Bionic
Reading

Voditelj jedne njemačke farme suočen s istragom u vezi sa smrtonosnom bakterijom Escherichijom coli rekao je da ne shvaća optužbe da su za epidemiju krive klice graha uzgojene na njegovoj farmi, prenose mediji u ponedjeljak

Klaus Verbeck, direktor Gaertnerhof Bienenbuettela, rekao je za Neue Osnabruecker Zeitung da su njegove klice proizvedene bez gnojiva te da na njegovoj organskoj farmi nema životinja.

Njemačke su vlasti u nedjelju priopćile da su možda njegove klice uzrok epidemije koja je dosad ubila 22 ljudi, a zaraženo ih je više od 2.200 diljem Europe. Farma je zatvorena, proizvodi su opozvani, a u ponedjeljak se očekuju rezultati daljnjih pretraga.

'Ne mogu shvatiti kako zajedno idu naši proizvodni procesi koje ovdje imamo i te optužbe', rekao je Verbeck. 'Klice se uzgajaju samo iz sjemenja i vode i nema nikakva gnojiva. Nema životinjskog gnojiva ni drugdje na farmi.'

Ni Verbeck, koji je vegetarijanac, ni itko drugi s te farme nije u ponedjeljak htio razgovarati s novinarima, među kojima je bio i Reutersov, koji su ispred njegove farme u malome mjestu 70 kilometara južno od Hamburga.