NEŽELJENO DIJETE

Nitko ne zna komu pripada 'No One Lives Forever' franšiza

09.04.2013 u 08:08

Bionic
Reading

Prije no što se prihvatio posla na F.E.A.R. franšizi, Monolith Productions studio izdao je dvije 'No One Lives Forever' igre koje bi svojom imaginacijom i šarmom posramile većinu današnjih FPS-a. Nažalost, danas više nitko ne zna komu pripadaju prava na franšizu

Prva No One Lives Forever igra na tržištu se pojavila davne 2000. godine i zaradila brojne pozitivne kritike. Dvije godine kasnije imali smo priliku zaigrati 'No One Lives Forever 2: A Spy in H.A.R.M.'s Way', apsolutno fantastični FPS koji se i dan danas igra vrlo rado. Igrač je u igri preuzimao ulogu Cate Archer, tajne agentice koja se u maniri Jamesa Bonda i još više Austina Powersa borila protiv karikaturnih zlikovaca koji su, naravno, željeli uništiti svijet.

 

Autoru ovih redaka ovo je jedna od najdražih franšiza i prava je šteta što se iz nje nije izrodilo još igara. Neko vrijeme još vjerojatno i neće i to zbog toga što nitko zapravo ne zna komu pripadaju prava na franšizu.

 

Naime, izdavač prve NOLF igre bio je Fox Interactive koji je 2003. godine preuzeo Vivendi Universal koji je pak 2007. godine povezan s Activisionom i tako postao cijelom Activision Blizzard grupe. Većina franšiza koje su pripadale Foxu tada su rasprodane najboljim ponuđačima dok se NOLF u cijeloj priči jednostavno – pogubio.

 

Naime, Activision tvrdi da igra ne pripada njima što je u priloženom videu objasnio i Dan Amrich, Activisionov zaposlenik zadužen za komuniciranje s javnošću;

 

 

Dan Amrich kaže da bi ljudi u Activisionu voljeli imati prava na igru, a kada su kontaktirali Monolith, studio zadužen za razvoj igara, tamo im je rečeno da oni ne znaju kome prava zapravo pripadaju.

 

Ipak, najtoplije se nadamo da će se ova zbunjujuća situacija razriješiti i da ćemo dobiti barem remasterirane verzije ovih igara.