NEMA KUPACA

Ni sedma dražba za Dalmacijavino nije bila sretna

31.03.2014 u 15:39

Bionic
Reading

Ni sedmi pokušaj prodaje Dalmacijavina na javnoj dražbi na Trgovačkom sudu u Splitu nije uspio - dražbi po početnoj cijeni od 128 milijuna kuna nije pristupio ni jedan ponuditelj niti je bilo uplata zatražene jamčevine

Tako je stečajnom sucu Ivanu Basiću preostalo tek zakazati sljedeću, osmu po redu javnu dražbu, koja će se održati krajem svibnja.

Stečajni upravitelj Dalmacijavina Perica Mitrović rekao je kako će Odboru vjerovnika predložiti da se početna cijena spusti za još 10 posto, pa bi na sljedećoj dražbi iznosila 116 milijuna kuna, no o tome će ipak krajnju odluku donijeti vjerovnici.


Mitrović napominje kako zainteresiranih za kupnju Dalmacijavina ima. 'Točno je da uvijek ima potencijalnih kupaca, no dok netko od njih ne uplati jamčevinu ne može se smatrati da kupnja nekoga zanima', rekao je.

Radnici Dalmacijavina koji su, kao i svaki put do sada, prisustvovali dražbi novinarima su izjavili kako se boje da će cijena rapidno padati sve dok ne bude odgovaralo zainteresiranom kupcu koji čeka da ga kupi za manje novaca.

Dalmacijavino se prodaje u paketu s imovinom opterećenom hipotekama i zaštićenim brendovima među kojima je najpoznatiji Pipi

Na prodaji je oko 60.000 četvornih metara tvornice u Sjevernoj luci, vinarije u Starom Gradu i Jelsi te zemljište u Vrbanju na Hvaru, tvornica kvasine i vinski podrum u Drnišu, poslovno-skladišni prostori u Velikoj Gorici, Zadru, Rijeci i Vukovaru, kao i prava na brendove 'Dalmacijavina' i 'Pipi'.

Prva je javna dražba za prodaju Dalmacijavina održana u kolovozu prošle godine i tada je početna cijena bila 281 milijun kuna