TO SE ZOVE DOBAR MARKETING

Ni Crysis 3 prodajom još nije nadmašio 'Colonial Marines'

26.02.2013 u 07:58

Bionic
Reading

Dolaskom na tržište Crysis 3 odmah je zasjeo na tron najprodavanijih igara, no nije uspio nadmašiti početne prodajne rezultate zasad najvećeg kandidata za najlošiju igru godine.

Kada se prije dva tjedna pojavio na tržištu, Aliens Colonial Marines instantno je proglašen smećem, kako od strane kritike tako i od strane publike. To, pa ni otvorene kontroverze oko razvoja te igre nisu spriječili njen komercijalni uspjeh. Ona je tako na svim platformama odmah zasjela na prvo mjesto po prodajnosti što je zasigurno uveselilo ekipu Gearboxa i Sege koji su godinama sasvim svjesno lagali igrače i obožavatelje kultne filmske franšize.

 

Ovoga tedna na vrhu ljestvice najprodavanijih igara u Velikoj Britaniji zamijenio ju je Crysis 3 koji ipak nije uspio dostići uspjeh Colonial Marinesa. Kako i zašto – ostati će misterij. Naravno, valja uzeti u obzir da se ovdje radi samo o prodaji fizičkih a ne i digitalnih kopija igre koje su danas prodavanije od onih na policama trgovačkih lanaca.

 

Na drugo mjesto smjestio se hvaljeni Metal Gear Rising: Revengeance a na izvrsnom trećem se još uvijek drži FIFA 13. Na četvrtom je mjestu Call of Duty: Black Ops 2, a na petom Aliens: Colonial Marines.

 

Nakon toga slijede redom: Dead Space 3, Far Cry 3. Need for Speed: Most Wanted, Assassin's Creed 3 i Hitman Absolution.

 

Vjerujemo da će sljedeći tjedan na tron zasjesti još jedan potencijalni hit – novi Tomb Raider, a našu video recenziju Crysisa 3 očekujte već sutra.