HEBRANG O STANIMIROVIĆU

Nevjerojatno omalovažavanje žrtava Vukovara

08.11.2010 u 17:18

Bionic
Reading

Iako nije htio komentirati novac koji se skrivao po HDZ-ovoj stranačkoj blagajni, Hebrang je vrlo rado prokomentirao izjavu SDSS-ovog predsjednika Vojislava Stanimirovića da rat u Vukovaru nisu započeli Srbi

'Stanimirović je očito došao u svoju prvu političku fazu kada je bio visoki dužnosnik tzv. SAO Krajine i kada je radio sve da napravi rat protiv Hrvatske što kvalitetnijim i intenzivnijim. Poznata je njegova rečenica nakon pada Vukovara koju je napisao u vezi bolnice. Rekao je – pala je bolnica koja je bila posljednje ustaško utočište', kazao je Hebrang.

I dodao, 'dakle, ta terminologija iz 90-ih se očito sada ponavlja. Ne mogu vjerovati da netko može na taj način manipulirati povijesnom istinom, da može tako omalovažavati žrtve koje je dao Vukovar i da to svi u Hrvatskoj jednoglasno ne osude'.

'Prekrajanje povijesti ne znači bolju budućnost. Ako hoćemo zaliječiti sve rane, onda prije svega moramo napisati povijesnu istinu, a ovo što je on rekao nije povijesna istina', kazao je Hebrang.