MILO ĐUKANOVIĆ PROGOVORIO

'Nemam veze s Pukanićevim ubojstvom'

18.03.2010 u 22:03

Bionic
Reading

Crnogorski premijer Milo Đukanović prvi je put progovorio o optužbama crnogorskog poduzetnika Ratka Kneževića da je upravljao duhanskom mafijom te da je prema njegovom nalogu ubijen vlasnik Nacionala Ivo Pukanić

Tijekom svog prvog medijskog istupa o ovoj temi, Đukanović je oštro napao Ratka Kneževića, koji je bio svjedok na suđenju za ubojstvo Ive Pukanića. Kaže da bi takva osoba bila 'ismijana i marginalizirana svugdje osim na Balkanu'. 'Riječ je o patološkom lažljivcu, o narcisoidnoj osobi, lakrdijašu i marginalcu koji nema sposobnost spoznati svoje realne kapacitete', kaže Đukanović te dodaje da Kneževiću ne treba 'ni vlast, niti sudovi u Zagrebu, već ozbiljna klinika'.

Ratko Knežević


Crnogorski premijer smatra da optužbe na njegov računa ne mogu narušiti ugled Crne Gore u međunarodnim političkim krugovima. 'Siguran sam da ovakvi stavovi ne mogu proći u vanjskim političkim procesima. Vrlo se cijenim i cijenim poziciju na kojoj se nalazim i ignoriram takve osobe', kaže Đukanović u intervjuu za Novu TV.

'Prepoznao sam ambiciju i Kneževića i Pukanića da nacrtaju na mojoj glavi metu kao na Đinđićevoj, zaključuje.
Oštro negira da u Crnoj Gori postoji duhanska mafija. 'Riječ je o regularnom poslu tranzita u skladu s propisima koji je nadgledan od Europske unije. Svaki cent završio je u državnoj blagajni', kaže.

O propalom 'poslu stoljeća' hrvatskog Konstruktora

'Nažalost, toj je priči kraj. Hrvatski konzorcij imao je osam mjeseci da nam dostavi valjanu financijsku dokumentaciju.' Đukanović ne isključuje mogućnost da se raspiše nova procedura za izgradnju crnogorske autoceste ako pregovori s drugopozicioniranim ili trećepozicioniranim propadnu.

Na medijska nagađanja da je upravo zbog Ratka Kneževića propao posao s Konstruktorom kaže: 'Neozbiljne osobe treba odvojiti od odnosa između država.'

'Za sada se ne povlačim iz politike'

Milo Đukanović kazao je da zasad još nema govora o tome da se povuče iz politike iako se o tome već dulje vrijeme govori. 'Moji politički protivnici žele da požurim taj proces. U ovom trenutku zaokupljen sam gospodarskim i političkim prioritetima Crne Gore. Kada to završim onda ću donijeti odluku', zaključio je Đukanović i kazao da ne razmišlja o tome tko bi ga mogao naslijediti.