MILINOVIĆ U OPATIJI

'Nemam razloga strahovati što će Sanader reći'

04.10.2010 u 19:57

Bionic
Reading

'Što se tiče Ministarstva zdravstva, kumice mogu i sutra prodavati sir i vrhnje, a Holding će dobiti kaznu za to', rekao je danas u Opatiji potpredsjednik Vlade i ministar zdravstva i socijalne skrbi Darko Milinović

Na pitanje može li Ministarstvo odgoditi primjenu novih propisa dok se ne stvore uvjeti za njihovu provedbu, ministar je odgovorio: 'Može, prije svega kazniti Zagrebački holding, jer čini mi se da je tamo bitniji politički obračun između dvije struje nego osigurati uvjete za normalnu prodaju sira i vrhnja.'

Podsjetio je da Ministarstvo zdravstva nije zabranilo prodaju sira i vrhnja, već da je za to odgovoran Zagrebački holding.

'Zagrebački holding je još u studenome prošle godine rekao da će do lipnja 2010. osigurati uvjete i uložiti 1,6 milijuna kuna. Zatim su tražili odgodu sljedeća tri mjeseca, a kada je došao mjesec rujan, nitko se iz Holdinga nije javio', kazao je Milinović, koji se nada da će sutra na sastanku s Milanom Bandićem pronaći kompromisno rješenje u skladu sa zakonom.

'U Splitu, Rijeci i Opatiji sve štima, u Zagrebačkom holdingu ne štima puno toga', naglasio je.

Sa Sanaderom se, kaže, nije čuo, a u vezi s njegovim svjedočenjem pred Istražnim povjerenstvom o Ini apsolutno nema razloga strahovati.

O rodilištima u RH Milinović je rekao da se u ovom trenutku radi na tehničkim uvjetima da žena može rađati u bilo kojem rodilištu jer ih želi zaštititi.

'Dok se ne uspostave normalni uvjeti, neće se otvarati nova rodilišta', kazao je jer ne želi da se nekome, ako dođe do hitnog carskog reza, kaže 'mi to ne možemo izvesti, izgubit ćete dijete, a možda i ženu'. 'Ja to želim spriječiti i neću podleći nikakvim pritiscima. Bio sam ginekolog i znam da je porod nepredvidiv', drži ginekolog Milinović.

Darko Milinović
je u Grand hotelu 4 opatijska cvijeta u Opatiji otvorio četvrtu konferenciju socijalnih radnika pod nazivom 'Siromaštvo, socijalna isključenost i socijalni rad' na kojoj se okupilo 470 djelatnika socijalne skrbi i najavio skoro donošenje Zakona o socijalnoj skrbi.