HDSSB-OCI ODGOVARAJU FOLEY

'Nema tih eura ni dolara zbog kojih bi se odrekli Glavaša'

27.04.2012 u 15:29

Bionic
Reading

Predsjednik Hrvatskoga demokratskog saveza Slavonije i Baranje (HDSSB) Vladimir Šišljagić i dopredsjednik Krešimir Bubalo na današnjoj su konferenciji za novinare pod nazivom 'Odgovor na skandalozno ponašanje američkoga veleposlanika' poručili američkom veleposlaniku da se nikada neće odreći Branimira Glavaša

Američki veleposlanik u Republici Hrvatskoj James E. Foley izjavio je jučer tijekom boravka u Osijeku a nakon razgovora sa županom i gradonačelnikom Bubalom, kako dosad nije bilo razvijenih političkih odnosa s gradom i županijom 'zbog određenih povezanosti koje zabrinjavaju' te da ta zabrinutost i dalje ostaje. Na novinarsko pitanje odnosi li se to na Branimira Glavaša, odgovorio je potvrdno.

Šišljagić je danas takvo ponašanje ocijenio nekorektnim, to više što je veleposlanik tražio da razgovor bude bez novinara. Istaknuo je kako su mu rekli da ne dolazi u obzir da se odreknu veze s Branimirom Glavašem, koji je 'nevin osuđen u politički montiranom procesu', te da nema 'tih eura ni dolara zbog kojih bi se odrekli Glavaša, osnivača, člana stranke koji sudjeluje u njezinu radu'.

Ustvrdio je kako je veleposlanik Foley 'dobro surađivao sa Sanaderom', dodajući kako se dobro zna da je Sanader za jednog posjeta Washingtonu obećao da će 'Glavaš biti eliminiran iz političkog života u Hrvatskoj'.

HDSSB nije stranka koja ne zna što je demokracija pa smo veleposlanika detaljno informirali o stajalištima stranke, ali i naglasili da i mi imamo zamjerke američkoj diplomaciji, koja je među ostalim imala prilike zaustaviti genocid u Srebrenici ili Vukovaru, istaknuo je Šišljagić i dodao kako neće dopustiti da se blate naši generali i da se zaboravi da je samo na Osijek palo 6000 granata.

Šišljagić je, uz ostalo kazao kako su veleposlanika Foleya jučer detaljno upoznali s gospodarskim i turističkim mogućnostima Osječko-baranjske županije te da ima prostora i zainteresiranosti za dolazak američkih investitora.

Gradonačelnik Bubalo rekao je kako je veleposlanik došao u posjet na osobni zahtjev te da su i grad Osijek i Osječko-baranjska županija zainteresirani za suradnju, 'ali ne za mrvice i dušobrižništvo'. Pritom je ponovio da se HDSSB nikada neće odreći Branimira Glavaša.