VOJSKA, POŽAR I MINISTAR

Plenković: Dokle će trajati situacija s Krstičevićem? Dokle god hoćemo!

20.07.2017 u 12:55

Bionic
Reading

Nakon sjednice Vlade premijer Andrej Plenković poručio je novinarima kako se predsjednicom Kolindom Grabar Kitarović nije čuo oko požara u Splitu, niti imaju što raščistiti oko tog pitanja. Kazao je kako nema sukoba između njih, već im se razlikuju mišljenja oko uloge vojske u gašenju požara

Plenković je zahvalio svim građanima i vatrogascima, kao i 4. gardijskoj brigadi, na trudu oko gašenja požara. 

Upitan što će biti s ministrom obrane i podpredsjednikom Vlade Damirom Krstičevićem, koji je ponudio svoju ostavku, Plenković je rekao da odbija svaki odgovor o njegovoj ostavci jer on odlično radi svoj posao. 'Osobno je gasio požar i izvanredno je reagirao', rekao je premijer. 

'Sve je u redu, sve će biti dobro. Idemo dalje', poručio je.

Premijera su novinari pitali koliko dugo može 'razvlačiti' situaciju s ministrom Krstičevićem, odnosno dokad ona može trajati. 'Dokle god hoćemo. Znate kako to ide, ja nazovem Andreu Gabrijel, potpiši i to je to, ali toga neće biti u vezi s Damirom', rekao je Plenković.

Kazao je i kako se s predsjednicom Kolindom Grabar Kitarović nije ni čuo po pitanju požara te je konstatirao kako mu je žao zbog načina na koji je ona cijelu situaciju komentirala.

'To nije bilo u namjeri da se potpredsjednik Vlade nađe pogođen, nismo se čuli oko požara, nemamo što raščistiti, svatko radi svoj posao', rekao je i zaključio kako između njih nema sukoba već imaju različita mišljenja o radu Hrvatske vojske.