ČLAN EU PARLAMENTA

Plenković nije hrvatski premijer. Bar tako piše na LinkedInu

19.07.2017 u 17:48

Bionic
Reading

U devet mjeseci predsjedanja Vladom Republike Hrvatske Andrej Plenković nije ažurirao svoju biografiju na LinkedInu. Po informacijama raspoloživim na vodećem online servisu za povezivanje poslodavaca i ljudi koji traže posao, Plenković je još uvijek zastupnik RH u Europskom parlamentu

Iako premijer Andrej Plenković zasad nije u potrazi za novim poslodavcem, od državnog dužnosnika takvog kalibra očekivalo bi se da vodi računa o prezentaciji vlastitih profesionalnih postignuća na najvećoj svjetskoj poslovnoj društvenoj mreži, koja broji više od pola milijarde korisnika.

Hrvatski premijer naime predstavlja se na LinkedInu kao član Europskog parlamenta, a u opisu posljednjeg radnog iskustva - razdoblje 'Jul 2013 - present' - piše da je u svibnju 2013. reizabran u Europski parlament na mandat od pet godina, do 2019., kao prvi na 'pobjedničkoj koalicijskoj listi pod vodstvom Hrvatske demokratske zajednice'.  

Istini za volju, svoje profile na LinkedInu još uvijek nisu 'updejtali' ni Plenkovićevi prvi susjedi među kolegama - slovenski premijer Miro Cerar i srpska premijerka Ana Brnabić. Ona je, štoviše, zapela na LinkedInu još kao direktorica u firmi Continental Wind Serbia, dakle nije pofriškala CV najmanje godinu dana, s obzirom na to da je ljetos postala ministrica državne uprave i lokalne samouprave u vladi tadašnjeg premijera Aleksandra Vučića.

Takav propust nije se međutim dogodio hrvatskoj predsjednici Kolindi Grabar Kitarović, čiji je profil na LinkedInu ne samo uredno ažuriran, već i ukrašen fotografijom sa službenim grbom zemlje kojom vlada.