JOSIPOVIĆ PRIJETI

'Neka se Bandić boji mene!'

27.12.2009 u 23:00

Bionic
Reading

Pobjednik prvoga kruga izbora Ivo Josipović je nakon presice DIP-a rekao kako rezultati prvog kruga izbora pokazuju da je pravda pobijedila, ali da ih još čeka dio posla, nakon čega je uslijedilo gromoglasno skandiranje okupljenih SDP-ovaca: 'Pravda, pravda!'

Pozvao je sve glasače da glasaju za pravdu i pravedniju Hrvatsku te je ponovio već prije izrečene fraze o glasanju za svjetlo, a ne za tamu, o biranju između pravde i nepravde i zakona i bezakonja. 'Građani su izabrali svjetlo i ja sam siguran da će svjetlo izabrati i 10. siječnja', naglasio je Josipović i zahvalio se svima koji su izišli na izbore jer su pokazali da znaju izabrati. 'Čestitam protukandidatima i svima koji su glasali za mene i tako pokazali da žele bolju i pravedniju Hrvatsku', rekao je Josipović.

Što se tiče protukandidata u drugom krugu, bivšeg stranačkog kolege Milana Bandića, Josipović se nije želio posebno osvrtati rekavši da je njemu svejedno tko mu je protivnik. 'Strategiju nećemo mijenjati jer je pobjednička, a posebno se ponosim rezultatom ostvarenim u Zagrebu', naglasio je Josipović. Na pitanje tportala boji li se obračuna s Milanom Bandićem, Josipović je rekao da nema razloga za strah u drugome krugu. 'Zašto bih ga se bojao, on bi se trebao bojati mene, a ne ja njega', samouvjereno je odgovorio Josipović. Josipovićevom pobjedničkom govoru prethodilo je negodovanje dijela SDP-ovaca jer je HTV pustio govor Milana Bandića prije govora njihova kandidata.

Ivo Josipović je izborni stožer stigao u društvu predsjednika SDP-a Milanovića oko 20.40 sati. Atmosfera u stožeru je već tada bila euforična te su svi pratili izvješća s terena i hvalili se dobrim rezultatima.

SDP-ov predsjednik Zoran Milanović bučno se hvalio da su razbili Bandića u Zagrebu i poručio da bi ga radovao ulazak HDZ-ovog kandidata Andrije Hebranga u drugi krug. Za to vrijeme Ivo Josipović je obilazio punu dvoranu Novinarskog doma pozdravljajući se i rukujući sa svima i ljubeći dame.

Većina okupljenih SDP-ovaca, njihovih gostiju i simpatizera provodila je vrijeme zadovoljno pijuckajući pića i obilazeći stolove s hranom. Među okupljenima se osjećala pobjednička atmosfera i svi su odavali dojam da je Ivo Josipović već predsjednik.

Od viđenijih stranačkih kolega koji su osobno ranije došli izraziti podršku Josipoviću u stožeru su bili Ingrid Antičević-Marinović, Nenad Stazić, Igor Dragovan, Vojko Obersnel, Davorko Vidović, a kasnije su im se pridružili gotovo svi značajniji SDP-ovci. Podršku svojim dolaskom u stožer dali su i glazbenik Matija Dedić te savjetnik predsjednika Mesića i bivši jugoslavenski kadar Budimir Lončar, popularni dizajnerski dvojac Bruketa i Žinić, menadžerica Lidija Samardžija, Hus te drugi.

Antičević-Marinović je bila zadovoljna rezultatima izlaznih anketa i kaže da se radi o očekivanom rezultatu. Što se tiče slabog izlaska na izbore, kaže: 'Naši su birači izašli na izbore, što znači da bi se neki drugi trebali zamisliti.'

Na novinarsko pitanje o bivšem stranačkom kolegi Bandiću i njegovom rezultatu, Antičević-Marinović je lakonski odgovorila: 'Netko mora osvojiti i 12 do 14 posto.'

Davorka Vidovića nije strah ni za drugi krug. 'Ni da se svi ujedine u drugom krugu, neće moći stići prednost Ive Josipovića, a neće ni biti toliko motivirani', misli on.