JADRANKA KOSOR

Neće biti redukcija plina za kućanstva

06.01.2009 u 15:31

Bionic
Reading

Potpredsjednica Vlade Jadranka Kosor izjavila je danas kako nema razloga za zabrinutost i paniku u vezi s isporukom plina iz Rusije, naglasivši da je situacija apsolutno pod kontrolom te da redukcije plina za kućanstva neće biti

"Nema nikakva razloga za paniku ni za zabrinutost", rekla je Kosor novinarima na božićnom domijenku Srpskoga narodnog vijeća (SNV) u Novinarskom domu u Zagrebu.

Izvijestila je i da predsjednik Vlade dr. Ivo Sanader danas osobno koordinira akcije vezane uz plin te da će sutra o tome razgovarati na sastanku s predstavnicima resornih ministarstava, INA-e, Plinacroa i HEP-a

Potpredsjednica Kosor podsjetila je da je Ministarstvo gospodarstva već priopćilo kako neće biti ograničenja isporuka plina za kućanstva, tako da građani nemaju razloga za zabrinutost, ali i naglasila kako i dalje stoji poziv građanima da racionalno troše plin.

Ocijenila je kako se sada dobrom pokazala odluka Vlade da se krene u donošenje nove energetske strategije te da se plinski biznis izdvoji iz INA-e, što bi, očekuje, trebalo biti gotovo do kraja siječnja.

Potpredsjednica Kosor je podsjetila kako Hrvatska ima vlastite izvore i rezerve plina, ali i da se razmišlja o novim dobavnim smjerovima.

Dodala je da će nakon sutrašnjeg sastanka biti poznato više informacija i moguće rezervne varijante.