MILINOVIĆ U SPLITU

'Neće biti prijevremenih izbora!'

02.03.2010 u 15:55

Bionic
Reading

Nakon posjeta KBC-u Split, Darko Milinović, ministar zdravstva i potpredsjednik Vlade, ali i zamjenik predsjednice HDZ-a, iskoristio je boravak u Splitu za sastanak s gradskim i županijskim ogrankom stranke

Razgovaralo se o politici stranke na lokalnoj, ali i nacionalnoj razini i nakon sastanka zamjenik predsjednice HDZ-a Darko Milinović se obratio novinarima. Rekao je da je na sastanku osjetio zajedništvo i veliki polet u cilju novog uzleta HDZ-a te dodao:

'To zajedništvo i jedinstvo cijele stranke je garancija da ćemo pobijediti na sljedećim parlamentarnim izborima, koji neće biti prijevremeni, nego redoviti, u jesen 2011. godine. U stranci je nulta tolerancija na korupciju i najavljujem novi uzlet stranke. Novo vodstvo lokalnog HDZ-a na čelu s Dujomirom Marasovićem ima primarni zadatak pobijediti na sljedećim izborima i gradonačelnik će biti iz redova HDZ-a.

Zaoštravanje političkog djelovanja HDZ-a na lokalnoj razini je apsolutno usklađeno s djelovanjem stranke na nacionalnoj razini i ne može lokalni ogranak voditi neku svoju autonomnu politiku. Gradski HDZ ne radi ustupke da bi po svaku cijenu bio u vlasti i HDZ u Splitu je sad u oporbi. Od Marasovića očekujem da podupre sve dobre projekte aktualne vlasti u gradu, što će podržati i hrvatska Vlada, ali isto tako da bude oštra oporba kada nešto nije kako treba.'

Komentirao je i činjenicu da HDZ na županijskoj razini koalira s Kerumovom listom, dok su na gradskom nivou oštro suprotstavljeni i on to ne smatra posebno upitnim jer se radi o različitim razinama problema i projekata. Na kraju je najavio i sudjelovanje vijećnika HDZ-a na Gradskom vijeću Splita na sljedećoj sjednici.