ZAGREB ŽIVI ZA POBJEDU

Navijači u Hrvatskoj i simpatična Poljakinja uvjereni: Pobjeđujemo Irce!

10.06.2012 u 18:22

Bionic
Reading

Nekoliko sati prije početka prve utakmice nogometne reprezentacije Hrvatske na Euru, kojoj je protivnik Irska, pitali smo Zagrepčane koji rezultat očekuju i, očekivano, već sada se osjeća velika euforija

'Pobjeđujemo 2:1, siguran sam', bio je odgovor gotovo svih Zagrepčana koji su pristali odgovoriti na nekoliko pitanja.

Neki su nam u našoj anketi odgovorili da bi bili zadovoljni i tijesnom pobjedom, a jedna navijačica je rekla da će 'gol zabiti Vedran Ćorluka jer samo za njega zna'.

No priznala nam je da je Ćorluku zapamtila samo zato štoje zgodan, ali je uvjerena u pobjedu koju će s tisućama navijača proslaviti na Jarunu gdje navijači 'imaju svoj kutak'.

Velik broj navijača uputio se i prema Trgu bana Josipa Jelačića gdje će ovih dana biti velika gužva jer nakon Irske u četvrtak (18h) igramo protiv Italije, a u ponedjeljak (20.40) protiv Španjolske.

'Na velikim natjecanjima uvijek smo dobro igrali na otvaranju i uvjeren sam u pobjedu', rekao nam je jedan navijač koji se uputio na centralni zagrebački trg.

No iako im je svima zajedničko to što misle da Bilić boysi sigurno pobjeđuju, zbog besparice i skupog puta rijetko će tko od navijača krenuti put Poljske ili, ako bude sreće, Ukrajine (moguće četvrtfinale). Neki su čak uvjereni i u pobjedu nam Italijom u drugom kolu, a u slučaju takvog raspleta sa šest bodova i dvije startne pobjede Hrvatskoj bi četvrtfinale bilo sigurno.

Svakako najsimpatičnija sugovornica u našoj anketi bila je mlada Poljakinja koja se u Zagrebu zatekla slučajno, no jako dobro zna da večeras igra Hrvatska. Rekla nam je da će navijati za Hrvatsku - iako nema pojma tko joj je prvi protivnik.

Još je dodala da će u slučaju da Hrvatska ispadne navijati do kraja turnira za Hrvatsku pa smo tako dobili i potvrdu iz prve ruke da će poljski navijači biti na našoj strani ako ne prođu grupu.

Od srca smo se nasmijali jednom dječaku koji je pomalo zbunjeno rekao da će navijati za Hrvatsku i da ćemo Ircima zabiti čak 12 golova (da, dvanaest)! Naravno da je tako nešto u današnjem nogometu nemoguće, ali nije nemoguće da Hrvatska u šest mogućih utakmica na Euru ukupno postigne 12 golova.