potvrđena presuda

Nasmrt pretukli hrvatskog rukometaša u Skopju, dobili 52 godine zatvora

22.01.2024 u 17:45

Bionic
Reading

Prizivni sud u Skoplju u ponedjeljak je potvrdio prvostupanjske presude za ubojstvo hrvatskog rukometaša Denisa Tota u travnju 2022. godine.

Iako je potvrdio kaznu, sud je preinačio prvostupanjsku presudu u dijelu koji se odnosi na odštetu za roditelje i brata ubijenog rukometaša. Prema prvostupanjskoj presudi, naime, ocu i majci trebalo je isplatiti 145.000 eura, a bratu Borisu 130.000 eura.

Drugostupanjski sud ukinuo je presudu i odlučio da Denisovi roditelji imaju pravo na odštetu od po 65.000 eura, a njegov brat 48.000 eura.

Prvostupanjskom presudom iz studenog 2022. Anđelo Đorđijevski (28) osuđen je na 18 godina zatvora, kao i drugooptužena Klementina Lefkovska (19). Andrej Kostovski (19) osuđen je na 16 godina zatvora, javljaju skopski mediji.

Tot je u noći sa 6. na 7. travanj u noćnom klubu Privilege vidio Kostovskog, kojega je otprije poznavao. Tot je tada bio član Rukometnog kluba Butel iz Skoplja te je živio u hotelu Marriott u istome gradu. Kostovski je u tom hotelu radio kao barmen.

Georgievski, Levkovska i Kostovski bili su u klubu u istom društvu, a Tot im se pridružio nakon što je u klubu vidio Kostovskog. Rukometaš ih je počastio pićem te su u četvrtak, 7. travnja, oko 3:30 sati izašli iz kluba. Tot je s njih troje htio ući u taksi.

Tot se u jednom trenutku obratio Levkovskoj, što je dovelo do toga da ga je Georgievski udario. Tot je pao na tlo i udario glavom o betonsku podlogu, a osumnjičeni su ga nastavili tući. Hrvatski rukometaš je od silnih udaraca preminuo.