ubojstvo u makedoniji

Pojavile se dvije verzije događaja kako je došlo do premlaćivanja i smrti hrvatskog rukometaša Denisa Tota u Skopju

18.04.2022 u 17:21

Bionic
Reading

Prema pisanju makedonskih medija, troje osumnjičenih za ubojstvo rukometaša Denisa Tota u Skopju dalo je dvije verzije događaja koji su se te noći dogodili ispred narodnjačkog kluba

Prema jednoj, povod brutalnom premlaćivanju Tota bio je sukob oko sjedala u taksiju jer je, piše Jutarnji list, na zadnje sjedalo taksija htjelo ući petero ljudi.

Prema drugoj verziji, Tot je navodno nedolično vrijeđao i dodirivao 19-godišnju Klementinu Letkovsku koja ga je, kako se vidi na snimci nadzornih kamera, brutalno "cipelarila" kad je već pao na tlo.

Kako navodi portal makedonski 24info, a prenosi Jutarnji, zbog činjenice da je Đorđijevski očito tih šest dana imao pomagače u bijegu, nije isključeno da se, osim na Đorđievskog, Letkovsku i Andreja Kostovskog, istraga proširi i na neke druge osobe zbog pomaganja počinitelju kaznenog djela.

  • +27
Sahrana Denisa Tota, hrvatskog rukometaša koji je ubijen u Makedoniji Izvor: Cropix / Autor: Vlado Kos / CROPIX

Iz skopskog tužiteljstva zbog istrage koja je u tijeku nisu željeli odgovoriti novinarima 'Slobodnog pečata' hoće li se to dogoditi. Također, nisu im htjeli reći jesu li osobe koje su sudjelovale u incidentu bile podvrgnute alkotestu te kakav je bio rezultat, u slučaju da jesu.