napad u sjevernoj makedoniji

Uhićen je prvoosumnjičeni za ubojstvo hrvatskog rukometaša Denisa Tota: Predao se nakon četiri sata pregovora

13.04.2022 u 08:39

Bionic
Reading

U Skopju je uhićen prvoosumnjičeni za ubojstvo Denisa Tota

Prema informacijama koje saznaje RTL, predao se sinoć poslije ponoći jedinici za potrage. Tot je nasmrt pretučen ispred noćnog kluba Privilege, točnije njegove ljetne pozornice Summer club u skopskom gradskom parku.

Podsjetimo, prvoosumnjičeni je 28-godišnji Angelo Đorđievski, a već ima kazneni dosje u Sloveniji zbog izazivanja prometne nesreće i zloupotrebe opojnih droga.

Ministarstvo unutarnjih poslova Sjeverne Makedonije jutros je izvijestilo državno odvjetništvo u Skoplju da je lišena slobode osoba A.G., tražena na temelju izdane naredbe za provođenje istražnog postupka za kazneno djelo ubojstva iz članka 123. stavak 1. u svezi s člankom 22. Kaznenog zakona, potvrđeno je u priopćenju Državnog odvjetništva.

Osoba se predala policiji na području Skoplja. Osumnjičenom je, na prijedlog državnog odvjetnika, sudac kaznenog suda u Skoplju odredio pritvor u trajanju od 30 dana.

Kako javlja Fokus pozivajući se na izvore bliske istrazi, osumnjičeni se predao na području skopskog naselja Aerodrom nakon četverosatnih pregovora.

  • +27
Sahrana Denisa Tota, hrvatskog rukometaša koji je ubijen u Makedoniji Izvor: Cropix / Autor: Vlado Kos / CROPIX

Hrvatski rukometaš u petak je preminuo u Skoplju od posljedica brutalnog premlaćivanja troje napadača - A.K. (22), K.L. (19) i A.G. (28). Pokopan je u rodnom Đakovu u utorak.