JOŠ JE U BOLNICI

Napuštena beba Zvjezdana dobila novo ime, prezime i skrbnika

08.08.2013 u 08:26

Bionic
Reading

Malena Zvjezdana, kako su bebu staru tek jedan dan bili prozvali u osječkom KBC-u, sutra će navršiti mjesec dana. Još je u bolnici i dobro napreduje. No, ravnateljica Centra za socijalnu skrb Jelka Klobučar otkriva da su djevojčici ipak nadjenuli drugo ime

Tako će ime Zvjezdana ostati tek podsjetnik na priču o bebi koju je zasad nepoznata žena ostavila u košarici ispred ulaza u Dom zdravlja u osječkom naselju Jug II, piše 24sata.

Djevojčica će biti dodijeljena samo jednom paru, iako se javilo puno potencijalnih udomitelja. 'Imenovali smo posebnog skrbnika koji će se brinuti o djevojčici nakon izlaska iz bolnice sve do posvojenja. Odredili smo joj ime i prezime te Zvjezdana više nije Zvjezdana', kaže Jelka Klobučar. Dodaje kako se iz cijele Hrvatske javio velik broj potencijalnih udomitelja, no u Centru za socijalnu skrb ne žele žuriti.


Djevojčica je nedonošče, rođena je dva mjeseca ranije i morat će čekati dok se potpuno ne oporavi.'Tek nakon toga ćemo moći govoriti o nekim konkretnijim koracima', kaže Klobučar. Policija čak ni pregledom snimaka nadzornih kamera nije mogla utvrditi tko je žena.