NESTABILNI AFGANISTAN

Napadnuta vojna bolnica u Kabulu

08.03.2017 u 10:47

Bionic
Reading

Naoružani napadači, od kojih su neki bili maskirani u liječnike, napali su u srijedu ujutro glavnu vojnu bolnicu u Kabulu pri čemu su ubijene najmanje dvije osobe, a militanti se još uvijek nalaze unutar kompleksa s 400 kreveta u središtu glavnog grada Afganistana.

Po prvim privremenim podacima ministarstva zdravstva, najmanje dvije osobe su ubijene a 12 ih ranjeno. Još se ne zna radi li se o pripadnicima snaga reda, medicinskom osoblju ili pacijentima.

Nakon eksplozije koju je izazvao bombaš samoubojica, nekoliko naoružanih osoba prerušenih u liječnike ušlo je u zdanje gdje su smjesta otvorili vatru, izvijestili su svjedoci.

"Upravo premještamo pacijente u sigurne sobe", kazao je dužnosnik bolnice pukovnik Abdul Hakim.

"Bolnica Sardar Daud Khan je napadnuta, znamo da je nekoliko napadača prerušenih u medicinsko osoblje ušlo u unutrašnjost", izvijestio je glasnogovornik ministarstva obrane general Daulat Waziri.

"Operacija čišćenja je u tijeku unutar zgrade, poslali smo pojačanja", nastavio je on dodajući da je u napadu bilo "žrtava", ne navodeći druge detalje.

Napad je još bio u tijeku gotovo 90 minuta nakon prve eksplozije kojoj je prethodila pucnjava. Još dvije eksplozije čule su se sat kasnije, nepoznata podrijetla.

Nekoliko napadača nalazi se još uvijek unutar bolnice, kazao je neimenovani sigurnosni izvor.