Japan

Napadač ubio djevojčicu i muškarca, potom umro od samoranjavanja

28.05.2019 u 09:33

Bionic
Reading

Jedna učenica i jedan odrasli muškarac žrtve su napada u utorak na autobusnoj postaji u predgrađu Tokija, objavila je japanska nacionalna televizija NHK navodeći vlasti, te dodala da je i napadač kasnije preminuo od ozljeda koje si je zadao samoranjavanjem

U napadu petnaest je djevojčica ozlijeđeno. Sve one bile su učenice škole u gradu katoličke Kawasakiju i napadnute su dok su čekale autobus na stanici.

Vozač autobusa rekao je policiji da je vidio muškarca kako se približava postaji i počinje napadati ljude, držeći nož objema rukama. Navodno je ušao i u autobus.

Televizija je objavila da je ubijena djevojčica imala 12 godina. Trideset devetogodišnji muškarac također je ubijen, a jedna je žena u kritičnom stanju.

Napadač je uhićen na poprištu zločina nakon što si je sam zadao ubode u vrat, te je kasnije preminuo. NHK je javila da je on bio stanovnik Kawasakija, u 50-tim godinama.

Motiv napada nije poznat.

Svoju sućut žrtvama i njihovim obiteljima te cijelom japanskim narodom izrazio je i američki predsjednik Donald Trump, koji je u utorak završio četverodnevni radni posjet Japanu.

'Svi Amerikanci su uz ljude Japana i plaču za žrtvama zajedno s njihovim obiteljima', poručio je Trump za vrijeme obilaska japanskog ratnog broda, kojim je završio njegov posjet 'zemlji izlazećeg sunca'.