NEMA KOREOGRAFIJE

Naljutili Torcidu; policija zabranila poruku o 'istini o Azapoviću'?

08.05.2013 u 14:55

Bionic
Reading

Prva utakmica finala Kupa između Hajduka i Lokomotive proći će bez planirane i već izrađene navijačke koreografije preko cijele sjeverne tribine Poljuda: kako su službeno objavili iz Kluba navijača Torcida, splitska policija jutros je namjerno odugovlačila s njenim postavljanjem tako što je inzistirala da tek dva policajca osobno pregledaju svaki od sedam i pol tisuća komada kartona

'Naglašavamo policiji da se naša molba za unošenje koreografije odnosila na današnju utakmicu, a ne onu nedjeljnu, kako su očito oni shvatili', objavili su iz Torcide.

Navijači tvrde da su splitski policajci zabranili i postavljanje 'legalne poruke' koja se očito odnosila na preminulog Marka Azapovića, a na kojoj je pisalo 'Krv navijača sad se uzbudila, borba za istinu tek je počela!'. Nakon toga, torcidaši su odlučili ukloniti sve uobičajene transparente i pozvali sve navijače da Hajduk bodre samo šalovima i glasnim navijanjem.

'Još jednom pozivamo sve navijače Hajduka da u što većem broju dođu na današnju utakmicu i pomognu Hajduku u osvajanju novog trofeja. Kako smo ostali bez koreografije, molimo vas da ponesete šalove na današnju utakmicu te da na taj način uz glasnu podršku sa tribina napravimo ambijent vrijedan finala Hrvatskog nogometnog kupa', stoji u Torcidinom pozivu uz jasnu poruku svim gledateljima:

'Slučaj Azapović'

Sve članke o Marku Azapoviću pročitajte OVDJE.

'Molimo da se suzdržite od bilo kakve reakcije na moguće policijske provokacije. Ne dozvolimo da policijsko nasilje opravdaju ponašanjem navijača', zaključuju navijači.

Je li policija zbilja onemogućila postavljanje koreografije na Poljudu i zabranila potpuno legalnu poruku na tribinama?

'Procjena organizatora i policijskih službenika bila je da transparent nije u skladu sa zakonom o sprečavanju nereda na sportskim natjecanjima', šturo je za tportal.hr objasnila glasnogovornica PU splitsko-dalmatinske Antonela Lolić