vratio se s mora

Načelnik Općine Čeminac bio na razgovoru u policiji, a svoje HDZ-ovce moli da ga ne izbace iz stranke

31.07.2019 u 14:43

Bionic
Reading

Načelnik baranjske općine Čeminac Zlatko Pinjuh (HDZ), kojega je policija tražila u zgradi te općine u utorak, kada je privedeno više osoba, javio se telefonski reporterki Nove TV

Pinjuha, inače, policija traži zbog sumnje u nezakonitosti sa subvencijama stambenih kredita na štetu Općine Čeminac. Navodno su u fokusu istražitelja i načelnikovi sinovi. Mještani Čeminca prijavljivali su Pinjuha zbog sumnji u nelegalne radnje, dok je Županijski odbor HDZ-a već prije pokrenuo postupak njegova isključenja iz stranke.

Pinjuh je za Novu TV potvrdio kako se u utorak navečer vratio kući te da je odmah sam otišao u policijsku postaju. Rekao je kako je tamo proveo 15 minuta u razgovoru, u pratnji svog odvjetnika, te je naglasio kako su sve optužbe 'nesuvisle i minorne'. Potvrdio je da su na razgovoru u policiji bili i njegovi sinovi, kao i zamjenica načelnika Anuša Rešetar te predsjednik Općinskog vijeća Mario Kralj.

Dodao je i kako moli HDZ-ovce da ga ne izbacuju iz stranke, nego da se strpe jer će se ubrzo dokazati da optužbe nisu opravdane.

'Sve što sam radio bile su odluke općinskog vijeća, a protiv mene rade interesne skupine', rekao je Pinjuh.

  • +16
Pretres općinske zgrade u Čemincu Izvor: Pixsell / Autor: Davor Javorovic/PIXSELL

Međunarodni tajnik i član Predsjedništva HDZ-a Davor Božinović prethodno je izjavio da bi, ako je Pinjuh nanio štetu u svojoj općini, njegova matična organizacija trebala odlučiti hoće li ga izbaciti ili ne.