hardware postaje homeworld?!

Na sljedećem Homeworldu ipak ne radi Gearbox

02.09.2013 u 13:26

Bionic
Reading

Iako je Homeworld IP nakon bankrota THQ-a kupio Gearbox, taj razvojni studio neće samostalno kreirati sljedeću igru u franšizi

Mnogi su se nemalo iznenadili kada je Gearbox ranije ove godine kupio Homeworld franšizu. Kao što vjerojatno znate, radi se o strategiji smještenoj u svemirska prostranstva koja ima gotovo kultni status. Na prve dvije igre radio je Relic Entertainment, a Gearbox trenutno samostalno radi na HD verzijama obje igre.

 

Što se pak tiče budućeg Homeworld projekta, situacija postaje interesantna. Naime, studio poznat pod imenom Blackbird Interactive koji se sastoji od dijela ljudi koji su nekada radili upravo na Homeworld franšizi već neko vrijeme radi na 'Hardware: Shipbreakers'. Igra je dosad samo podsjećala na Homeworld, a sada bi i mogla postati Homeworld. Gearbox je Blackbirdu naime ponudio financijske i produkcijske resurse da 'Hardware' postane 'Homeworld' i, naravno, da Gearbox ima pravo izdavanja.

 

Pred nama je svakako zanimljiva suradnja i biti će interesantno vidjeti kako će na kraju završiti projekt inicijalno zamišljen kao free-to-play strategija za PC.