RIZIK OD PONAVLJANJA

Muškarcu koji je brutalno ubio svoju sestru kod Korenice određen istražni zatvor

23.05.2020 u 16:50

Bionic
Reading

Određen je istražni zatvor za Ivicu Hodaka (70), koji je u četvrtak u večernjim satima u Smoljancu kod Korenice usmrtio svoju sestru (71), a obrazloženo je da bi na slobodi 'rizik za počinjenje istovjetnog ili sličnog brutalnog kaznenog djela bio konkretan i stvaran'

Sutkinja istrage Županijskog suda u Karlovcu Sanda Janković je u izjavi za Hinu rekla da je prijedlog Županijskoga državnog odvjetništva o pritvaranju osumnjičenika prihvatila po dvije osnove, da na slobodi ne bi utjecao na dvojicu svjedoka, svojih susjeda, te zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.

'Opasnost od ponavljanja kaznenog djela ocijenjena je zbog toga jer je ovaj krvni delikt, kao najteže kazneno djelo, počinjeno vrlo brutalno i agresivno, te postoji opasnost da bi se osumnjičenik na slobodi, pod utjecajem alkohola, ponovno mogao ponašati na način koje je u izrazitom nesuglasju s javnim poretkom u Republici Hrvatskoj', rekla je Janković.

  • +6
Karlovac: Privođenje Ivana Hodaka na Županijski sud zbog sumnje na ubojstvo Izvor: Cropix / Autor: Robert Fajt / CROPIX

Naglasila je pri tom kako je utvrđeno da je kod osumnjičenika, kada je pod utjecajem alkohola, 'rizik za počinjenje istovjetnog ili sličnog brutalnog kaznenog djela konkretan i stvaran'.

Zamjenik županijske državne odvjetnice Dubravko Skolan, koji je pritvor predložio i koji je u cijelosti prihvaćen, rekao je Hini da je danas osumnjičenika saslušao, ali da je on iskoristio svoje pravo da se brani šutnjom, te da se za sada ne zna ništa o motivima ubojstva.

'Očevidaca nema, kao ni nekih nadzornih kamera, tako da sada ne znamo što se dogodilo, ali imamo mrtvo tijelo žene koja je umrla nasilnom smrću i mnoštvo dokaza, tako da sada ide rješenje Županijskog državnog odvjetništva o pokretanju istrage. Možda će kroz istragu isplivati na vidjelo i motiv', rekao je Skolan i naglasio da je smrt nastupila od rane zadane 'oštrim predmetom, najvjerojatnije nožem'.