primao ih 'običnom' poštom

Muškarac u Zagrebu poštom iz Njemačke primao 'lude gljive' i amfetamin pa ih prodavao na ulicama Zagreba

09.06.2021 u 13:44

Bionic
Reading

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 28-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Neovlaštena proizvodnja i promet drogama“

Sumnja se da da je 28-godišnjak protivno odredbi članka 3. Zakona o suzbijanju zlouporabe droga, s ciljem daljnje preprodaje nabavljao veće količine psilocibina te je iz inozemstva, od zasad neutvrđenih osoba s područja Savezne Republike Njemačke, putem interneta kupovao veće količine amfetamina koji je skriven u pismovnim pošiljkama prokrijumčaren u Republiku Hrvatsku putem poštanskih usluga. Nakon toga bi 28-godišnjak, sumnja se, pošiljke s amfetaminom preuzimao u poštanskoj poslovnici u Laurenčićevoj ulici. Pribavljenu je drogu zatim skrivao, vagao i miješao s punilima radi povećanja mase te prepakiravao u stanu na Borovju i preprodavao ju.

U utorak, 8. lipnja 2021. godine oko 9 sati je 28-godišnjak u poštanskoj poslovnici u Laurenčićevoj ulici preuzeo pošiljku u kojoj se nalazilo 205 grama amfetamina.   Nadalje, 8. lipnja 2021. godine policijski su službenici pretragom stana na Borovju pronašli 2 grama psilocibina, digitalnu vagu i 314 grama punila za miješanje s drogom amfetamin radi povećanja mase.   Količina droge, raznovrsnost, način pakiranja i digitalna vaga nedvojbeno ukazuju na činjenicu da je pronađena droga bila namijenjena za daljnju preprodaju.  

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policijski službenici su podnijeli posebno izvješće Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu.