internet i antisemitizam

Musk stigao u Tel Aviv, sastat će se s Netanyahuom i Herzogom

27.11.2023 u 10:53

Bionic
Reading

Tehnološki poduzetnik Elon Musk u ponedjeljak je sletio u Tel Aviv, objavio je stručnjak za avijaciju, a tijekom posjeta očekuje se da će izraelsko vodstvo milijarderu pokušati skrenuti pozornost na rast antisemitizma na internetu te na pitanje taoca u ratom pogođenoj Gazi

Ured izraelskog predsjednika Isaaca Herzoga u nedjelju je najavio da će se Musk sastati s njim, a izraelski mediji pišu kako će se vlasnik Tesle i SpaceX-a sastati i s premijerom Benjaminom Netanyahuom.

Avi Scharf, stručnjak za avijaciju iz izraelskih novina Haaretz na Muskovoj je medijskoj platformi X, nekadašnjem Twitteru, objavio da je zrakoplov s milijarderom sletio na izraelsko tlo u ponedjeljak ujutro.

Netanyahu se 18. rujna susreo s Muskom u Kaliforniji i pozvao ga da pronađe ravnotežu između slobode izražavanja i borbe protiv govora mržnje, nakon tjedana kontroverzi zbog antisemitskog sadržaja na X-u. Musk je tada odgovorio da se protivi antisemitizmu i svemu što „promiče mržnju i sukobe” te ponovio ranije izjave da X neće podržavati govor mržnje.

Elon Musk Izvor: Profimedia / Autor: Leon Neal / PA Images / Profimedia

Antisemitizam i islamofobija rastu diljem svijeta, što je pojačano zbog sedam tjedana dugog sukoba između Izraela i Hamasa. Dvije strane trenutno su pod prekidom vatre koji je omogućio Izraelu da vrati dio od oko 240 taoca koje je militantni pokret odveo u Pojas Gaze nakon napada 7. listopada. Izrael zauzvrat oslobađa Palestince pritvorene iz sigurnosnih razloga.

Tportal je i na WhatsAppu

Želite dobivati najvažnije vijesti dana na WhatsApp: Zapratite tportalov kanal OVDJE i kliknite 'Prati'