TURISTIČKA RAZGLEDNICA

Murter pun gostiju već četvrti dan bez vode

Bionic
Reading

Gosti koji svaku godinu dolaze u Murter još nisu zaboravili prošlosezonske muke po vodovodu, kad je šibenski "Vodovod i odvodnja" radove na rekonstrukciji vodovodne mreže produljio gotovo do jeseni. Ove ih je godine zatekao novi šok. Naime, već četvrti dan najelitniji dijelovi Murtera ostaju bez vode u vremenu kad im je najpotrebnija, od 19 do 24 sata. Navodno, propušta rezervoar na brdu Raduč

- Nije se rupa stvorila odjednom. Rezervoar curi tko zna od kada. Ali oni su, poput slijepih kokoši, nakon tri dana počeli tražiti mjesto gdje voda curi. Gosti su ogorčeni. Ne mogu shvatiti da se u 21. stoljeću takve stvari mogu događati.

Svoje propuste i silne gubitke vode šibenski Vodovod rješava povećanjem cijene u sezoni potrošaču koji nije ni kriv ni dužan za njihov nerad i nemar – ljut je na šibenski Vodovod Ante Mudronja, predstavnik privatnih iznajmljivača u Murteru, piše Slobodna Dalmacija

Murterski načelnik Ivan Božikov razumije da u svakom poslu postoje nepredviđene situacije na koje se ne može utjecati no, kaže on – u ovom slučaju se radi o neodgovornom ponašanju Stipe Beraka, područnog voditelja službe za održavanje vodovoda, koji se ne javlja niti na telefonske pozive.

Murterine najviše smeta što su radnici na trasi gdje je utvrđen propust u subotu naprasno prekinuli radove u središtu mjesta ostavivši gradilište neoznačeno i time ugrozili živote mnogih pješaka i vozača – kaže načelnik Božikov, kojemu je potpuno shatljiva ogorčenost gostiju, ali i privatnih iznajmljivača kojima je, pored ovakvih državnih službi u ovim teškim trenucima, uzaludna borba za svakog gosta.

U ovim trenucima Murteru ništa ne pomaže činjenica što mu je vodovodna mreža gotovo u potpunosti rekonstruirana jer gosti svoje komentare izriču djelom – pakiranjem kufera i odlaskom za vodom.